Suomen Urheilun tukisäätiö ja rahastot

Suomen Urheilun tukisäätiön tarkoituksena on taloudellisesti tukea liikunnan ja urheilun sekä paraurheilun hyväksi tapahtuvaa toimintaa, edistää suomalaista liikuntakulttuuria sekä tukea suomalaisia urheilijoita uransa aikana ja sen jälkeen. Säätiö voi tukea liikuntaan ja urheiluun liittyvää tieteellistä tutkimusta.

Säätiö toimii Suomen Olympiakomitean yhteydessä sen osaamista, toimintaa ja resursseja hyödyntäen. Säätiön puheenjohtaja on Suomen Olympiakomitean hallituksen puheenjohtaja Jan Vapaavuori.

Olympiarahastosta urheilun kulttuurirahasto

Olympiarahasto edistää koko elämänkulkua koskevaa liikuntaa ja urheilua erityisesti lasten ja nuorten osalta. Se myös vahvistaa liikunnan kansalaistoimintaa ja liikuntakulttuurin yhteiskunnallista asemaa sekä tukea nuorten tavoitteellista urheilutoimintaa.

Valmennusrahasto

Yleisen valmennusrahaston tarkoituksena on hallita yksilöurheilijoiden aktiiviuran valmennus- ja urheilutoimintaa varten rahastoimia urheilemisesta saatuja tuloja. Rahastoon maksettuja tuloja voi nostaa oman lajin harjoittelusta ja kilpailusta aiheutuvien kustannusten kattamiseen.

Urheilijarahastosta turvaa uran päätyttyä

Urheilijarahasto on tarkoitettu urheilu-uran päättymisen jälkeisen ajan toimeentulon turvaamiseksi. Tätä rahastoa voivat käyttää sekä yksilö- että joukkueurheilijat. Urheilijarahastoon voi siirtää myös osan urheilijan palkasta. 

Kysyttävää? Ota yhteyttä Suomen Urheilun tukisäätiön asiamieheen