Olympiakomitean ansiomerkit

Suomen Olympiakomitean huomionosoituksia ja ansiomerkkejä voidaan myöntää henkilöille tunnustukseksi Suomen olympiaurheilun edistämisestä ja yleisesti olympialiikkeen hyväksi tehdystä ansiokkaasta työstä sekä työstä liikunnan ja urheilun kansalaistoiminnan ja vapaaehtoistoiminnan hyväksi.

Hyvä tietää ansiomerkeistä

Ansiomerkkejä myönnetään henkilöille tunnustukseksi paikallisella, alueellisella tai valtakunnallisella tasolla liikunnan kansalaistoiminnan piirissä tehdystä työstä lasten ja nuorten liikunnan, kunto- ja terveysliikunnan, kilpa- ja huippu-urheilun, koululais- ja opiskelijaliikunnan, erityisliikunnan, liikunnan järjestötoiminnan tai muun liikuntaa edistävän toiminnan hyväksi.

Ansiomerkkiä voi hakea yksityinen henkilö tai yhteisö. Hallituksemme käsittelee saamansa hakemukset kokouksissaan pääsääntöisesti kaksi kertaa vuodessa; maalis-huhtikuussa ja elo-syyskuussa.

Tutustu ansiomerkin hakulomakkeeseen.

Toimitusjohtajamme esittelee ansiomerkkihakemukset Olympiakomitean hallitukselle kaksi kertaa vuodessa, maalis-huhtikuun kokouksessa ja elo-syyskuun kokouksessa. Ansiomerkit myöntää Olympiakomitean vuosikokous tai Olympiakomitean hallitus.

Myönnettyjen ansiomerkkien luovutus tapahtuu merkin saajan ja/tai merkin hakijan kanssa erikseen sovitulla tavalla.

Kun ansiomerkin hakijana on joku muu taho kuin Olympiakomitean hallitus, ansiomerkkien hinnat ovat:

  • Suuri ansiomerkki 1000 euroa
  • Kultainen ansiomerkki 600 euroa
  • Hopeinen ansiomerkki 300 euroa

Ansiomerkeistä ja niiden hakemisesta kertoo lisää

Viimeisimmät ansiomerkkien myöntämiset

Uutisia ei löytynyt