Kansanedustajille

Liikunnan ja urheilun tietopaketti on opas, joka sisältää kansanedustajille ajantasaista tietoa ja toimenpide-ehdotuksia niin liikkeen ja liikunnallisen elämäntavan, liikunnan kansalaistoiminnan kuin huippu-urheilun edellytysten kehittämiseksi. Se antaa eduskuntatyötä varten tietoa, kuinka liikkeen, liikunnan ja urheilun positiiviset vaikutukset yhteiskuntaan voidaan ottaa täysimääräisesti käyttöön.

Eduskuntavaaleissa huoli suomalaisten liikkumattomuudesta ja toimintakyvyn haasteista nousi ennennäkemättömällä tavalla vaalikeskusteluihin. Lähes neljäsataa ehdokasta kaikista eduskuntapuolueista ja Manner-Suomen vaalipiireistä ilmoittautui mukaan liikuntaehdokkaaksi. Myös hallitusohjelmaan tavoite liikkeen lisäämisestä nousi vahvasti esille. Toivomme, että liike, liikunta ja urheilu pysyvät keskusteluissa myös vaalien välillä.

Liikunnan ja urheilun tietopaketti kansanedustajille

Kannustamme kansanedustajia edistämään päätöksillään liikkumista, liikuntaa ja huippu-urheilua. Eduskuntatyössä voi hyödyntää Olympiakomitean sekä koko liikunta- ja urheiluyhteisön asiantuntemusta.

Tiesitkö tätä?

160 milj. €

Valtion rahoitus liikuntaan ja urheiluun

4,7 mrd. €

Liikkumattomuuden ja paikallaanolon kustannukset yhteiskunnalle

1,8 milj.

Suomalaista mukana seuratoiminnassa

Yli 70 %

Suomalaisista pitää huippu-urheilumenestystä tärkeänä

Lisätietoa liikuntapolitiikasta

Olympiakomitea vaikuttaa liikunta- ja urheiluyhteisön kanssa liikkumisen, liikunnan ja urheilun edistämiseen. Tutustu syvemmin Olympiakomitean vaikuttamistyöhön.