Kuntapäättäjille

Liikunnan ja urheilun tietopaketti on tarkoitettu kaikille kuntapäättäjille, erityisesti liikunnasta vastaavien lautakuntien jäsenille, avuksi ja innoitukseksi liikunnan sekä urheilun edistämiseen.

Tietopaketissa liikuntayhteisö muistuttaa, että liikunnalla on suuri merkitys paitsi kuntalaisten kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille ja toimintakyvylle, myös kuntien taloudelle ja elinvoimalle. Kuntapäätöksenteossa on hyvä huomioida, että kuntalaisten päivittäinen liikunta-aktiivisuus ja jokainen huippu-urheilu-ura lähtevät liikkeelle paikallisista edellytyksistä.

Olemme koonneet tietopaketin yhteistyössä Liikkujan Polku -verkoston, liikunnan aluejärjestöjen ja Kuntaliiton kanssa. Olympiakomitea ja liikunnan aluejärjestöt antavat mielellään vinkkejä liikunnan ja urheilun edistämiseen sekä toivovat tiivistä yhteistyötä kuntapäättäjien kanssa. Liikuntajärjestöjen asiantuntemus on kuntapäättäjien käytettävissä, joten järjestöjen puoleen voi aina kääntyä.

Liikunnan ja urheilun tietopaketti kuntapäättäjille

Pakettiin on koottu hyödyllisiä tietoiskuja, joilla kuntatason liikunta- ja urheilukysymyksiin voi nopeasti perehtyä. Tietopaketista on aineistopankissamme myös ruotsinkielinen versio.

Tiesitkö tätä?

770 milj. €

Kuntien liikuntatoiminnan rahoitus vuosittain

100 € vuosi

Kunnat käyttävät liikuntatoimintaan per asukas

550 € vuosi

Liikkumattomuuden kustannukset rasittavat kunnan taloutta per asukas

Liikunta- ja urheiluyhteisön aluevaalikampanja

Seuraavat aluevaalit järjestetään 13.4.2025. Kokoamme myöhemmin julkaistavalle kampanjasivulle hyödyllistä tietoa ehdokkaiden käyttöön.