Sponsorointi

Suomen Olympiakomitealla on kymmeniä yrityskumppaneita eri toimialoilta. Yrityskumppanit tukevat huippu-urheilua Suomen olympiajoukkueen kautta sekä lasten ja nuorten harrastustoimintaa seuratoiminnan ja Lasten Liike -ohjelman avulla.

Tutustu kumppaneihimme!

Veikkaus 

Veikkaus on suomalaisen liikunnan, urheilun ja kansalaistoiminnan vahva taustavoima. Suomen olympia- ja paralympiajoukkueiden muodostama Pohjoisen tähdet on koko Suomen joukkue, jonka tarina kiinnostaa kaikkia. Veikkauksen valinta on seisoa joukkueen tukena, jatkamassa tarinaa. 

Rukka 

Luhta Sportswear Companyn Rukka-brändi on Suomen olympiajoukkueiden varustaja ja sinivalkoisen univormumme luoja. Vahva suomalainen tekstiiliosaaminen ja uudet innovaatiot pääsevät olympialaisissa kansainvälisille näyttämöille. 

Toyota 

Toyota on kansainvälisen olympia- ja paralympiakomitean kumppani sekä Suomen olympia- ja paralympiajoukkueen pääkumppani. ”Me Toyotalla jaamme olympia- ja paraurheilijoiden kanssa ne samat arvot ja palon, jotka saavat tavoittelemaan yhä parempia tuloksia ja kovempia haasteita. Yhteistyön kautta tahdomme kannustaa kaikkia ihmisiä ylittämään omat rajansa ja toteuttamaan unelmansa.”  

Stark 

Starkin ja Suomen olympiajoukkueen markkinointiyhteistyö keskittyy nostamaan esiin huippu-urheilijoiden taustajoukkoja ja erityisesti valmentajan roolia. Vahvan rakentajat -konseptiin perustuva yhteistyö luo pohjan ainutlaatuisille kasvutarinoille Suomen urheilun huipulla. 

Deloitte 

Deloitte kannustaa Suomen Olympiakomitean kanssa suomalaisia liikkumaan enemmän. Suomi tarvitsee lisää liikettä. Deloitten yhteistyö keskittyy pääasiassa tukemaan Olympiakomitean Toimintakyky-konseptia, jonka johtava ajatus on luoda parempaa tulevaisuutta yksilöille, yhteisöille ja yhteiskunnalle liikuntaa lisäämällä. 

OP 

Suomen olympiajoukkueen virallisena yhteistyökumppanina OP Ryhmä tukee nuorten urheilijoiden, huippu-urheilijoiden ja uransa päättäneiden urheilijoiden taloudellista menestystä ja turvaa Suomessa. 

Leader 

Leader-tuotteet antavat Suomen olympiajoukkueen urheilijoille energiaa kisoihin ja tukevat suorituksesta palautumista. Yhteistyön tavoitteena on myös tukea kaikkien suomalaisten kokonaisvaltaista hyvinvointia. 

Castrén & Snellman 

Castrén & Snellman on toiminut olympiajoukkueen juridisena neuvonantajana vuodesta 2013. Yhteistyö luo edellytyksiä Olympiakomitean laadukkaalle työlle niin urheilussa kuin sen taustallakin. 

Lumme Energia 

Lumme Energian ja Suomen olympiajoukkueen yhteistyö alkoi 2013 Olympiasähkön lanseerauksella. Energialähettiläät Sami Jauhojärvi, Aku Partanen, Ida Hulkko ja Matti Mattsson edistävät aktiivisesti yhteistyötä sisältömarkkinoinnilla. Sähkö ja urheilu – molemmista saat energiaa arkeen. 

Crisp 

Crisp on Sinebrychoffin alkoholiton olut. Kotimainen ja hiilineutraalisti valmistettu Crisp, on täydellinen janonsammuttaja kaikenlaisiin olosuhteisiin. Yhteistyö Suomen olympiajoukkueen kanssa kannustaa nauttimaan urheilusta ja kisamenestyksestä ilman prosentteja.  

Estrella 

Estrellan ja Suomen Olympiajoukkueen yhteistyössä korostuu yhteisöllisyyden ja ilon tuominen kisakatsomoihin. Urheilun tähtihetket yhdistävät suomalaisia niin paikan päällä kisoissa kuin kisakatsomoissa.  

Staffpoint 

Henkilöstöpalveluyritys StaffPointin ja Suomen Olympiakomitean yhteistyö keskittyy Suomen Olympiajoukkueen, nuorten urheilun ja työelämävalmiuksien tukemiseen. Yhteinen arvopohja – vastuullisuus, periksiantamattomuus ja jatkuva kehitys – ovat rakennuspalikoita niin urheilussa kuin työelämässä. Yhdessä rakennamme liikunnasta ja urheilusta lisää elinvoimaa Suomeen. 

Ocean Outdoor 

Digitaaliseen ulkomainontaan erikoistunut Ocean Outdoor Finland on Suomen olympia- ja paralympiajoukkueen yhteistyökumppani vuoteen 2028 asti. Yhteistyön myötä olympiahuuma näkyy valtakunnallisesti ulkomainospinnoilla Helsingistä Rovaniemelle. Ocean Outdoorin mainospaikat tavoittavat Suomessa 2,7 miljoonaa kuluttajaa joka viikko. 

Härkis 

Härkis ja Suomen olympiajoukkue kannustavat yhdessä urheiluyhteisöä kokeilemaan kasvisruokaa. Yhteistyöllä pyritään myös purkamaan myyttejä, joita usein liitetään kasvisruoan ja urheilun yhteyteen.  

Suomen Moneta

Suomen Monetan ja Suomen Olympiakomitean yhteistyössä tuottamat keräilymitalikokoelmat ovat saaneet inspiraationsa suomalaisesta olympiahistoriasta. Olympiajoukkueen kumppanina Suomen Moneta on mukana tukemassa nykyisten olympiaurheilijoidemme matkaa menestykseen. 

CHS 

CHS Air & Sea on Olympiajoukkueen kumppani rahti- ja huolintatoiminnassa. Kotimainen CHS vie olympia- ja paralympiajoukkueiden rahdin perille olympiakaupunkeihin meri-, maa- tai ilmateitse. 

Lifa Air 

Lifa Air tukee Suomen olympiajoukkueen terveysturvallisuutta toimittamalla joukkueiden käyttöön laadukkaat, kotimaiset suu-nenäsuojaimet. 

CTN 

CTN Group toimittaa Suomen olympiajoukkueen käyttöön Suomessa kehitetyn ja valmistetun X°CRYO -kylmähoitolaitteen. Paikallinen huippukylmähoito nopeuttaa lihasten palautumista, vähentää maitohappoja, lisää liikkuvuutta, nopeuttaa aineenvaihduntaa ja soveltuu urheiluvammojen, nyrjähdysten ja muiden pehmytkudosvaurioiden hoitoon. 

Elozo 

Elozon otsonipuhdistuslaitteilla voi puhdistaa ja desinfioida vaatteita ja varusteita ilman vettä ja kemikaaleja. Puhdistusmenetelmä on käytössä monissa sairaaloissa, laboratorioissa, pelastuslaitoksissa, teattereissa ja urheiluseuroissa.  

Avantopool 

Avantopool tukee Suomen olympiajoukkuetta toimittamalla urheilijoiden käyttöön palautumista edistävän kylmävesialtaan. Huippu-urheilijat ja ammattilaisurheiluseurat käyttävät Suomessa kehitettyjä ja valmistettuja Avantopool-kylmäaltaita ympäri Eurooppaa.

Suomessa on jopa 10 000 urheiluseuraa, jotka liikuttavat kaikkiaan yli miljoonaa suomalaista urheilijaa ja harrastajaa. Lisäksi seuratoiminnassa on mukana noin 500 000 vapaaehtoista erilaisissa rooleissa. Yrityskumppanit tukevat seuratoimintaa ja lasten harrastamista sekä paikallisesti että valtakunnallisella tasolla.

Saarioinen

Saarioinen on Suomen johtava valmisruokatalo.  Olympiakomitean Lasten liike -ohjelman myötä Saarioinen tuo turvallisen, iloisen ja lapsenehtoisen harrastamisen jokaisen lapsen ulottuville.

Cloetta

Cloetta Suomi Oy:n tuki Olympiakomitealle kohdistuu urheiluseurojen Tähtiseura-ohjelmalle, joka on Olympiakomitean, lajiliittojen ja liikunnan aluejärjestöjen yhteinen laatuohjelma. Urheiluseurassa liikkuville lapsille ja nuorille tähtimerkki on lupaus turvallisesta ympäristöstä, jossa jokainen voi liikkua ja urheilla omalla tasollaan.

Gasum

Gasum edistää lasten ja nuorten liikuntaa Tähtiseuratoiminnan kautta. Urheiluseurat hyötyvät yhteistyöstä 15 Gasumin myöntämän kannustuspalkinnon kautta, joista yksi on 5 000 euron arvoinen vuoden Tähtiseurapalkinto.

Rantalainen

Rantalainen on urheiluseurojen taloushallinnon asiantuntijakumppani. Yhteistyön kautta seurat ja lajiliitot saavat apua talouden hallintaan joko työvälineiden ja koulutuksen avulla tai ulkoistamalla koko palvelun alan ammattilaisille.

Ramirent

Ramirent rakentaa puitteet onnistuneille urheilutapahtumille. Yhteistyön tavoitteena on helpottaa seuroja, lajiliittoja ja muita liikunta-alan toimijoita tapahtumarakentamisen palveluilla. Ramirent on mukana ekologista tapahtumajärjestämistä edistävässä Ekokompassi-hankkeessa.

PunaMusta

PunaMusta Oy on Suomen merkittävimpiä painotaloja, joka tunnetaan alansa edelläkävijänä. Kattava ja toimiva palvelukokonaisuus tekee PunaMustasta enemmän kuin pelkän painotalon. Punamusta on Olympiakomitean kilpailutettu painotalokumppani.

WithSecure

WithSecure™ on Suomen Olympiakomitean kyberturvallisuuden luotettava kumppani. Yhteistyön tavoitteena on tuoda tuloksellinen kyberturvallisuus Suomen urheilu- ja liikuntayhteisöön. Yhteistyön myötä Olympiakomitea ja WithSecure luovat Suomeen turvallisemman ja tasa-arvoisemman ympäristön urheilulle. Yhteistyö sisältää teknisiä ja hallinnollisia polkuja, joilla arvioidaan Olympiakomitean nykyistä kyberturvallisuusinfrastruktuuria ja luodaan ohjeita suomalaisen urheilu- ja liikuntayhteisön kyberresilienssin tukemiseksi tulevaisuudessa.

Eventio Group

Eventio Group on yhteiskunnallinen yritys, joka tarjoaa palveluita varainhankintaan ja tapahtumamyyntiin. Tuotteitamme ovat mm. Lumilyhty-arpa, bingoon.fi sekä Evention lipunmyynnin tapahtumakauppa.

Kiinnostaako kumppanuus?

Olympiakomitean yrityskumppanina voit tehdä tuloksellista urheilumarkkinointia ja tuottaa samalla yhteiskunnallista hyvää. Lue lisää, miten voit Olympiakomitean sponsorina vahvistaa yrityksen arvoja ja vastuullisuutta.