Tietosuojaseloste

Olympiakomitean verkkosivuston tietosuojaseloste

Rekisterin pitäjä

Suomen Olympiakomitea ry
Valimotie 10
00380 Helsinki
Käyntiosoite: Valimotie 10, 4. krs, Helsinki
Y-tunnus: 0202238-5

Yhteydenotot rekisteriä koskevissa asioissa

Kaikissa verkkosivuston tietosuojaan liittyvissä kysymyksissä voi ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen info@olympiakomitea.fi tai postitse Suomen Olympiakomitean toimistoon (osoite yllä).

Rekisterin nimi

Suomen Olympiakomitean verkkosivuston tietosuojaseloste

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Verkkosivujen yhteydenottolomakkeilla lähetetyt henkilötiedot käsitellään yhteydenottojen käsittelyyn tarkoitetulla tarkoituksenmukaisella tavalla. Tietoja säilytetään niin kauan, että yhteydenoton syynä ollut asia on selvitetty.

Yhteydenottolomakkeilla kerättävät tiedot: nimi, sähköpostiosoite sekä mahdolliset muut henkilötiedot, joita kävijä antaa lomakkeella.

Verkkosivujen uutiskirjetilauslomakkeella lähetettävä henkilötieto siirtyy kolmannen osapuolen, tässä tapauksessa Liana Technologies -nimisen palveluntarjoajan, uutiskirjejärjestelmään. Uutiskirjeillämme on omat rekisteriselosteensa.

Uutiskirjejärjestelmään kerättävät tiedot: sähköpostiosoite.

Verkkosivuston Tule meille töihin -sivulle on toteutettu upotuksena pääsy ja kirjautuminen Olympiakomitean käyttämään rekrytointijärjestelmään. Järjestelmä on Talentech Oy:n tuottama ReachMee, jonka tietosuojasta vastaa kyseinen palveluntarjoaja. Talentech vastaa järjestelmäänsä kertyvästä rekisteristä Olympiakomitean puolesta. Rekrytointijärjestelmään kerättävät tiedot: nimi, syntymävuosi, sukupuoli, yhteystiedot: sähköpostiosoite, puhelinnumero, osoite sekä vastaukset hakulomakkeen mahdollisiin seulontakysymyksiin. Lisäksi CV ja henkilökohtainen hakukirje.

Verkkosivuston kävijätiedon keräämisessä Olympiakomitea käyttää Google Inc. (”Google”) tarjoamaa Google Analytics 4 -ohjelmistoa. Google Analytics yksilöi käyttäjän evästeillä (engl. cookies). Sivuston käyttöä koskevat tiedot välitetään ja säilytetään Googlen palvelimilla mm. Yhdysvalloissa. Verkkosivun kävijöistä kerätään tietoja verkkosivukäyttäytymisestä, kuten esimerkiksi liikkuminen Olympiakomitean verkkosivustolla, sivustolla käytetty aika sekä liikenteen tulolähde. Näitä tietoja käytetään Olympiakomitean verkkosivujen käyttäjäkokemuksen kehittämiseen sekä palvelun laadun parantamiseen, jotta käyttäjää kiinnostava tieto olisi entistä helpommin verkkosivustolla vierailevan saavutettavissa.

Säännönmukaiset tietolähteet

Verkkosivuston rekisteriin tallennettavat tiedot saadaan kävijältä verkkosivuston yhteydenottolomakkeilla lähetetyistä viesteistä. Kävijätiedon osalta tiedot tallentuvat evästeiden hyväksyneiden osalta Googlen palveluun.

Tietojen säännönmukaiset luovutukset ja tietojen poisto

Tietoja ei luovuteta muille tahoille. Tietoja voidaan luovuttaa viranomaiselle lainsäädäntöön perustuvalla tavalla. Rekisteröity voi esittää kirjallisen tietopyynnön omien tietojensa osalta tai pyytää tietojensa poistamista ottamalla yhteyttä rekisterin yhteyshenkilöön sähköpostitse tai kirjeellä.

Google Analyticsin keräämä tieto siirtyy myös EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.

Rekisteröity voi esittää kirjallisen tietopyynnön omien tietojensa osalta tai pyytää tietojensa poistamista ottamalla yhteyttä rekisterin yhteyshenkilöön sähköpostitse tai kirjeellä.

Rekisterin suojaus

Verkkosivuston rekisteri on suojattu tietosuojalain mukaisesti. Rekisteri on suojattu mm. salasanoin, palomuurilla ja SSL-suojauksella. Verkkosivun käyttäjärekisteriin ja yhteydenottolomakkeiden rekisteriin on pääsy vain Olympiakomitean määrittelemillä henkilöillä. Rekisterin tietoja käyttävillä on vaitiolovelvollisuus. Rekisterin tietoja ei siirry manuaaliseksi aineistoksi.

Evästeet ja niiden käyttö

Eväste on pieni, käyttäjän tietokoneelle lähetettävä ja siellä säilytettävä tekstitiedosto, jonka avulla verkkosivusto tunnistaa usein sivuilla vierailevat kävijät ja joka mahdollistaa verkkosivuanalyysin laatimisen kävijöistä. Evästeeseen tallentuvat tiedot siitä, kuinka käytät verkkosivustoa, sekä mm. ensimmäisen ja viimeisimmän vierailun päivämäärä ja sivustovierailuiden määrä. Evästeet eivät vahingoita käyttäjien tietokoneita tai tiedostoja.

Google käyttää tätä tietoa koostaakseen verkkosivuston käytöstä raportteja, joita käytetään kävijämäärätilastointiin ja palvelun parantamiseen. Evästeitä voidaan käyttää myös mainonnan kohdentamiseen. Mainontaa tehdään FB/IG/Google. Esimerkiksi uudelleenmarkkinointia (remarketing) tehdään evästeiden pohjalta. Evästeiden kautta saatavaa henkilötietoa (IP-osoite) ei yhdistetä muihin rekistereihin. Lisätietoja Googlen analytiikkaseurannasta Googlen tietosuojasivulta.