Hyvinvointialueen päättäjille

Liikkumisen ja liikunnan tietopakettiin olemme koonneet vinkkejä hyvinvointialueiden mahdollisuuksista liikkeen lisäämiseen. Liike on erinomainen lääke, joka hyvinvointialueiden kannattaa ottaa mahdollisimman pian käyttöön.

Suomalaisten liikkuminen on vähentynyt entisestään. Liikkumattomuus vie paitsi suomalaisten terveyden myös hyvinvointialueiden rahat. Alueille syntyy vuosittain miljardiluokan lasku, kun suomalaiset liikkuvat liian vähän.

Haaste on suuri ja ajankohtainen, koska uusien hyvinvointialueiden tehtävänä on hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen. Jatkossa myös osa valtion rahoituksesta hyvinvointialueille määräytyy hyte-toimien perusteella. Liikunnalla voidaan ennaltaehkäistä, hoitaa ja kuntouttaa useita sairauksia ja lisätä fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia.

Liikkumisen ja liikunnan tietopaketti hyvinvointialuepäättäjille

Olympiakomitea ja liikunnan aluejärjestöt ovat mielellään tukemassa työtä liikkuvien hyvinvointialueiden rakentamiseksi.

Tiesitkö tätä?

4,7 mrd. €

Liikkumattomuuden ja paikallaanolon kustannukset yhteiskunnalle

2 %

50-vuotiaista on hyvä kestävyyskunto vuonna 2040

40 %

Oppilaista fyysinen toimintakyky voi aiheuttaa haasteita arjen jaksamiseen

Liikunta- ja urheiluyhteisön aluevaalikampanja

Seuraavat aluevaalit järjestetään 13.4.2025. Kokoamme myöhemmin julkaistavalle kampanjasivulle hyödyllistä tietoa ehdokkaiden käyttöön.