Tuki urasiirtymässä

Urheilija – urasiirtymävaiheessa sinulle on tarjolla monenlaista tukea 

Urasiirtymäkeskustelu, huippuvaiheen kaksoisuratiimin tuki 

Jos olet tukiurheilija, huippuvaiheen kaksoisuratiimi on sinuun yhteydessä, kun olet ilmoittanut huippu-urheilu-urasi päättymisestä. Urasiirtymäpuhelun yhteydessä sinulla on mahdollisuus keskustella elämäntilanteestasi ja tulevaisuuden suunnitelmistasi, sekä kertoa mahdollisista toiveistasi ja tuen tarpeistasi esimerkiksi opiskeluun tai työuraan liittyen. 

Kaksoisuraseminaari ja urheilijaillallinen 

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö järjestää vuosittain syyskuussa huippuvaiheen kaksoisuraseminaarin, jossa käsitellään kaksoisurateemaa laaja-alaisesti. Seminaarin yhteydessä pidetään myös urheilijaillallinen, jonne kutsutaan parin edellisen vuoden aikana huippu-urheilu -uransa lopettaneita tukiurheilijoita keskustelemaan ja nauttimaan hyvästä ruoasta. 

Olympiakomitean psyykkisen valmennuksen tuki 

Jos olet tukiurheilija, voit olla yhteydessä Olympiakomitean psyykkisen valmennuksen asiantuntijaan Robert Päkkiin myös urasiirtymävaiheessa. Voit itse ottaa itse suoraan yhteyttä Robertiin tai pyytää urasiirtymäkeskustelun aikana huippuvaiheen kaksoisuratiimin jäsentä välittämään yhteydenottopyynnön. 

Olympia- ja Paralympiakomitean urheilijavaliokuntien vertaistuki 

Olympiakomitean urheilijavaliokunnan ja Paralympiakomitean urheilijavaliokunnan jäseniltä voit saada vertaistukea ja vastauksia mieltäsi askarruttaviin kaksoisuraa ja urasiirtyvää koskeviin kysymyksiin. Ota rohkeasti yhteyttä: urheilijavaliokunta@olympiakomitea.fi tai urheilijavaliokunta@paralympia.fi 

Opinto- ja uraohjaus 

Urheiluakatemioiden perustehtäviin kuuluu opinto- ja uraohjauksen tarjoaminen jäsenurheilijoilleen. Urheiluakatemiat kehittävät yhdessä oppilaitosten kanssa kaksoisuramalleja omissa toimintaympäristöissään sekä koordinoivat urheilijoiden joustavia työmahdollisuuksia. 

Muutamat korkeakoulut tarjoavat urheiluakatemiaurheilijoille mahdollisuuden urheiluakatemiaopintoihin, jotka on mahdollista sisällyttää osin tai kokonaan osaksi tutkintoa. Opinnot on suunniteltu opiskelevan urheilijan valmentautumista ja opiskelua tukevaksi kokonaisuudeksi, jossa pureudutaan urheilijan hyvinvointiin, yhteistyösuhteisiin sekä urasuunnitteluun. Esimerkiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulun 15 opintopisteen laajuinen opintokokonaisuus on tarjolla verkko-opintoina kaikkien urheiluakatemioiden urheilijoille,

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiön opiskeluapurahat 

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiön (URA) tarkoituksena on edistää urheilijoiden ammattiin valmistumista ja pyrkiä turvaamaan aktiiviuransa päättäneiden urheilijoiden koulutus. Tarkoitustaan säätiö toteuttaa jakamalla vuosittain opiskeluapurahoja kansainväliseen menestykseen tähtäävien tai aktiiviuransa jo päättäneiden huippu-urheilijoiden ammattiin valmistavaan ja tutkintoon tähtäävään opiskeluun.

IOC Athlete365 Career+ 

Kansainvälisen olympiakomitean urheilijavaliokunta koordinoi Athlete365 Career+ -ohjelmaa, joka on tarkoitettu auttamaan urasiirtymävaiheessa olevia ja siihen valmistautuvia urheilijoita. Tavoitetta toteutetaan verkossa jaettavien materiaalien ja verkkokoulutusten avulla. Tutustu tarkemmin täällä.

Kysyttävää urasiirtymävaiheesta? Ota yhteyttä Juhaan.

  • Juha Dahlström

    AsIANTUNTIJA, KaKSOISURA, verkostosta hankittu asiantuntijapalvelu

    040 091 0972