Vad är den Olympiska Kommittén

Matilda Castren kuvattuna takaapäin. Hän on juuri lyönyt ja taustalla näkyy isot olympiarenkaat

Vi är en riksomfattande motion- och idrottsorganisation, en registrerad förening. Vi främjar finländarnas rörlighet och fysiskt aktiv livsstil, bygger förutsättningar för kvalitativ och förnybar föreningsverksamhet och producerar framgång inom toppidrotten. Tillsammans med våra medlemsorganisationer och samarbetspartner bygger vi livskraft av motion och idrott till Finland.​ 

Allt startar med rörelse

Vi på olympiska kommittén är fackelbärare, även aktivister för rörelse. Vi har en unik ställning, ingen annan kan ta denna roll. ​

Finlands olympiska kommitté i ett nötskal 

Precis som i alla organisationer och föreningar utgörs organisationen av sina medlemmar. Vi har 89 ordinarie medlemmar, 30 samarbetsmedlemmar och fyra personmedlemmar. 

Vår verksamhet styrs av en styrelse vars mandatperiod varar under en olympiad, det vill säga fyra år. Beslutsmakten utövas vid organisationens möten, och våra hålls enligt följande: vårmöte i maj-juni och höstmöte i november-december. 

60anställda
10 m یrsbudget
133medlemmar

Vår verksamhet finansieras genom statliga bidrag och egen finansiering.

Det här vill vi uppnå

Vi strävar efter är att bli ett internationellt framgångsrikt idrottsland där fler och fler rör på sig mer. 

Vårt viktigaste uppdrag

Vår mission är: Livskraft till Finland från motion och idrott. 

Vår verksamhet styrs av värderingar

Så här vill vi leda och verka: 

  • Tillsammans 
  • Med glädje 
  • Med respekt 
  • Ansvarsfullt 
  • Utomordentligt 

Strategin styr vår verksamhet 

Vår strategi berättar om motions- och idrottsgemenskapens vilja och observerar verksamhetsmiljöns ändringskrafter. Strategin skapar en grund för olympiska kommitténs verksamhet samt drar riktlinjer för olika aktörers egna och gemensamma tillvägagångssätt inom motions- och idrottsgemenskapen. 

Nyheter och samtalsämnen

Visa allt
Visa ditt val