Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
24.02.2020 | Olympiakomitea

Urheillaan ihmisiksi – Urheiluyhteisön vastuullisuusohjelma on julkaistu

Urheiluyhteisö on rakentanut ensimmäistä kertaa  yhteisen vastuullisuusohjelman (2020-2024).

Ohjelma on laadittu tiiviissä yhteistyössä lajiliittojen kanssa. Kartoituskyselyyn syksyllä 2019 vastasi 69 lajiliittoa ja vastuullisuusklinikalla n. 35 osallistujaa työsti ohjelmaa konkreettisesti. Lisäksi työssä on ollut mukana kuuden lajiliiton ja SUEKin ydinryhmä, joka on yhdessä Olympiakomitean kanssa vienyt ohjelmaa eteenpäin. Ohjelma on ollut myös avoimesti kommentoitavana Olympiakomitean nettisivuilla.

– Tarkoitus on, että ohjelma toimii vastuullisuustyön raamina ja sitä voi hyödyntää koko urheiluyhteisö niin urheiluseuroissa, lajiliitoissa kuin muissakin urheilun ja liikunnan ympäristöissä, toteaa Olympiakomitean vastuullisuuspäällikkö Elina Laine.

Olemme käyneet ohjelman rakentamisen aikana tärkeitä keskusteluja urheilun vastuullisuudesta. Ohjelma on otettu hyvin vastaan ja ohjelman käytäntöön vientiin on suhtauduttu vakavasti, kiittelee Laine.

Tavoitteena on vastuullinen urheilu ja liikunta:

  • Toimintamme on läpinäkyvää, avointa ja osallistavaa
  • Urheilu tuottaa iloa ja positiivisia kokemuksia. Yksikään ei koe kiusaamista, häirintää tai muuta epäasiallista käytöstä.
  • Kaikki ovat tervetulleita mukaan toimintaamme
  • Toimimme kestävästi myös tulevia sukupolvia kohtaan
  • Urheilemme reilusti ja puhtaasti

– Vastuullisuuden osalta on jo paljon toimenpiteitä käynnissä, mutta on selvää, että ohjelman toteuttaminen vaatii lisää työtä meiltä kaikilta. Otan mielellään vastaan toimenpide-ehdotuksia ja toiveita. Yhteistyö eri tahojen kanssa on erittäin tärkeää, jotta pääsemme kohti ohjelmassa asetettuja tavoitteita.

Urheiluyhteisön vastuullisuusohjelma (pdf)

Vastuullisuusohjelma englanniksi (pdf)

Vastuullisuusohjelman kuva (jpg)

Lisätietoja: Elina Laine, elina.laine@olympiakomitea.fi

Lue lisää aiheesta