Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
25.07.2021 | Huippu-urheilu | Uutinen

Suomalaisväriä kärkitaisteluissa – Eetu Kallioisella ja Tuula Tenkasella erinomaiset olympia-avaukset

Eetu Kallioinen onnistui yhtä vaille täydellisesti miesten skeet-ammunnan avauspäivänä. Myös Tuula Tenkanen sai lentävän lähdön olympiaurakkaansa.

Eetu Kallioinen oli mainiossa vireessä miesten skeetin avauspäivänä Tokion Olympialaisissa. Ala-Hämeen Ampujia edustava haulikkoampuja rikkoi 74/75 kiekkoa peruskilpailun kolmessa ensimmäisessä sarjassa ja on vahvasti kärkitaistelussa.

– Ihan hyvä päivä, ei ollut vaikeuksia eikä tässä mitään sen kummempaa. Huomenna uudestaan, Kallioinen kommentoi napakasti.

Kaksi ensimmäistä sarjaansa Kallioinen ampui täyteen. Ainoa ohilaukaus tuli kolmannen sarjan 12:nnella kiekolla, joka oli yksittäiskiekko. Kallioinen on kuudentena, mutta tasapisteissä kolmannen kanssa.

Toinen suomalainen skeet-ampuja, Lari Pesonen kirjautti avauspäivänä tuloksen 71. Sarjoista tulokset 23, 25 ja 23 ampunut Pesonen on kolmen sarjan jälkeen sijalla 20.

– Olisi se paremminkin voinut mennä. Siellä oli paljon hyvää ja paljon huonoa. Vähän epätasaista tekemistä. Välillä menee näin, Pesonen kommentoi.

Skeetin toinen päivä kilpaillaan maanantaina. Peruskilpailua jäi ammuttavaksi vielä 50 kiekon verran, minkä jälkeen kuusi parasta jatkaa loppukilpailuun.

Tuula Tenkanen kärkitaistelussa

Kärkitaistelussa on avauspäivän jälkeen myös purjehtija Tuula Tenkanen. Tenkanen oli laser radialin ensimmäisessä lähdössä yhdeksäs ja toisessa kuudes. 15 sijoituspisteen myötä Tenkanen on kahden lähdön jälkeen neljäntenä, kaksi pistettä kolmatta sijaa perässä.

– Avotuulien vauhtini ei ollut tänään niin hyvää kuin toivoisin. Koin, etten osannut olla ihan riittävän rentona. Ehkä se auttaisi huomiselle, Tenkanen totesi.

– Oli hauska purjehtia. Olin odottanut paljon, että vihdoin pääsee tänne kisaamaan. Kaksi aika erilaista lähtöä. Ensimmäisessä tuuli maalta ja oli isoja tuulenkääntymiä ja -voimakkuuseroja, joten oli tärkeää olla oikeassa paikassa. Sitten se vielä keveni lähdön aikana. Toinen lähtö tuuli mereltä, ja tuli aallokkoja.

Myöhemmin sunnuntaina Enoshimassa purjehdusurakkansa aloittavat vielä Kaarle Tapper laser standardissa ja Tuuli Petäjä-Sirén RS:X:ssä.

Lue lisää aiheesta