Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
06.08.2021 | Huippu-urheilu | Uutinen

Historiaa Tokiossa tehnyt Mira Potkonen kantaa Suomen lippua Olympialaisten päättäjäisissä

Mira Potkonen saavutti Tokiossa uransa toisen olympiamitalin. Ennen Potkosta yksikään suomalaisnainen ei ollut pystynyt ottamaan olympiamitalia kaksista perättäisistä kesäkisoista.

Nyrkkeilijä Mira Potkonen kantaa Suomen lippua Tokion Olympialaisten päättäjäisissä sunnuntaina. Potkosen ura saa näin ollen arvoisensa päätöksen paitsi tuoreissa mitalitunnelmissa myös kunniatehtävässä.

– On hieno tapa päättää oma huippu-urheilu-ura kantamalla Suomen lippua olympialaisten päättäjäisissä. Voihan se olla aika tunteikas hetki, Potkonen myöntää.

– Viimeisen tappion harmitus alkaa vähitellen väistyä, ja osaan katsoa taaksepäin kiitollisena sitä, mitä kaikkea olen urheilulta saanut. Minulle on ollut tärkeää edustaa Suomea, ja tärkeää on myös, että lopetan omilla ehdoillani. Kaikki on nyt annettu ja on aika siirtyä elämässä eteenpäin.

40-vuotias Potkonen saavutti Tokiosta uransa toisen olympiamitalin, kun hän saavutti pronssia nyrkkeilyn 60-kiloisten sarjassa. Potkosesta tuli ensimmäinen suomalaisnainen, joka on saavuttanut olympiamitalin kaksista perättäisistä kesäkisoista.

Tampereen Voimailuseuraa edustava Potkonen saavutti urallaan kahden olympiapronssin lisäksi myös kaksi MM-pronssia, kaksi Euroopan mestaruutta ja yhden EM-hopean.

Tokion olympialaisten päättäjäiset järjestetään sunnuntaina klo 14 alkaen. Potkonen ja Tokiossa vielä olevat Suomen joukkueen jäsenet palaavat Suomeen maanantaina.

Lue lisää aiheesta