Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
06.08.2021 | Huippu-urheilu | Uutinen

Merkittävä suomalaisnimitys – Emma Terhosta KOK:n urheilijakomission puheenjohtaja

Emma Terho voitti vastaehdokkaansa Jelena Isinbajevan äänestyksessä, joka pidettiin Tokion Olympialaisten yhteydessä urheilijakomission kokouksessa.

Emma Terho on valittu Kansainvälisen Olympiakomitean (KOK) urheilijakomission puheenjohtajaksi. Valinta tehtiin Tokion Olympialaisten yhteydessä pidetyssä urheilijakomission kokouksessa, jossa Terho voitti seiväshypyn kaksinkertaisen olympiavoittajan Jelena Isinbajevan.

– Suomen Peter Tallberg oli aloitteellinen urheilijakomission perustamisessa ja siinä, että urheilijoiden ääni olisi isommassa roolissa KOK:ssa. Viime vuosina komission rooli ja työmäärä on kasvanut voimakkaasti, mikä on hyvä juttu, koska urheilijat ovat kisojen tärkein osa-alue, Terho toteaa.

– Sen vuoksi on sekä hienoa että iso vastuu olla tässä roolissa ja jatkaa myös Peterin perinnön viemistä eteenpäin. Uskon myös, että tämä on arvokas paikka ja mahdollisuus nostaa esiin arvoja, joita suomalaisena pidän tärkeinä.

Terho seuraa tehtävässä zimbabwelaista entistä uimaria Kirsty Coventrya. Uuden luottamustehtävän myötä Terho kuuluu jatkossa myös KOK:n hallitukseen.

Viisi kertaa Suomea Olympialaisissa jääkiekossa edustanut Terho on kuulunut urheilijakomissioon PyeongChangin talviolympialaisista 2018 lähtien. KOK:n organisaatioon liittymisensä jälkeen Terho on päässyt useaan korkean profiilin rooliin.

Lisää aiheesta

Työtä urheilun ja urheilijoiden maailmanlaajuisen aseman eteen – Emma Terho OlympiaCastin vieraana

Lue lisää aiheesta