Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
06.09.2021 | Seuratoiminta | Uutinen

Harrastusviikko sytyttää harrastamisen kipinän

Lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäminen on ajankohtaisempaa kuin koskaan. Pelkästään koronapandemian myötä yli 20 000 nuorta on pudonnut ohjatun harrastustoiminnan parista urheiluseuroista. 6.-12.9.2021 vietettävä harrastusviikko linkittyy Harrastamisen Suomen malliin. Mallin tavoitteena on, että jokainen lapsi ja nuori löytää itselleen mieluisan ja maksuttoman harrastuksen koulupäivän yhteydessä.

Harrastus tuo elämään paljon hyviä asioita: uusia taitoja ja onnistumisen kokemuksia, uusia ystäviä ja yhteisöllisyyttä sekä vaihtelua ja virkistystä normaaliarkeen. Parhaimmillaan uusi harrastus voi sytyttää kipinän, joka imaisee mukaansa ja antaa elämälle aivan uuden suunnan. Vain kokeilemalla voi tietää, mikä harrastuksista on se oma, itselle parhaiten sopiva juttu.

– Hyvät harrastukset tuovat onnistumisen ja iloisia yhdessä tekemisen kokemuksia. Harrastusviikko on erinomainen mahdollisuus kokeilla koulupäivän yhteydessä uutta ja löytää oma mieleinen harrastus. Harrastusviikko tukee hyvin Harrastamisen Suomen mallin tärkeää tavoitetta kuulla lasten ja nuorten toiveita mieluisen harrastuksen löytymiseksi, sanoo tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen.

Liikuntakipinä löytyy koulusta ja urheiluseurasta

Suomen Olympiakomitea tarjoaa kouluille ja koululaisille virikkeitä harrastamiseen. Vinkkien ja ideoiden avulla opettajat ja eri-ikäiset lapset voivat saada uutta inspiraatiota vapaa-ajan viettoon. Olympiakomitea on vahvasti mukana valtion käynnistämässä Harrastamisen Suomen mallissa lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemiseksi koulupäivien aikana.

Liikunta- ja urheiluharrastuksen löytämiseksi parhaan avun tarjoavat urheiluseurat kautta maan.

– Lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäminen on ajankohtaisempaa kuin koskaan. Koronapandemian myötä kymmeniä tuhansia lapsia on pudonnut harrastustoiminnasta. Urheiluseurat toivottavat kaikki mukaan harrastamaan. Kentillä ja harjoitusryhmissä on tilaa kaikille, sekä uusille että vanhoille tutuille, hehkuttaa Olympiakomitean seura- ja jäsentoimintayksikön johtaja Jaana Tulla.

Olympiapäivä starttaa harrastusviikon

Harrastusviikko avataan 6.9. viettämällä vauhdikasta Olympiapäivää Helsingissä. Olympiapäivä nostaa esiin olympialiikkeen aatepohjaa, joka yhdistää urheilun, kulttuurin ja kasvatuksen. Sama aatepohja näkyy myös Suomen Harrastamisen mallissa, jossa kaikki harrastukset ovat yhtä tärkeitä. Harrastusviikon aikana 6.-12.9. koululaisille tarjotaan mahdollisuuksia kokeilla taiteen, tieteen, liikunnan ja muiden alojen harrastustoimintaa – lasten toiveet ja oman paikkakunnan tarjonta huomioiden.

Suomen Olympiakomitea ja lajiliitot ovat kutsuneet n. 500 helsinkiläistä alakoululaista kokeilemaan eri liikuntalajeja Olympiapäivänä Helsingin Olympiastadionille. Kokeilusta on tarkoitus kasvattaa vuotuinen tapahtuma harrastamisen ja liikunnan riemun ympärille.

Harrastamisen kipinä voi joskus johtaa urheilijan polulle. Olympiapäivänä juhlistetaan myös nuorten urheilijoiden esiinmarssia ja olympialipun alla kisattavia Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleja, jotka kisataan tulevana talvena Kainuussa ja Lahdessa.

Lisätietoja:

Jaana Tulla, johtaja, Suomen Olympiakomitean seura- ja jäsentoimintayksikkö, 0400 272 116

Lue lisää Olympiapäivästä: olympiapäivä.fi
Vinkkejä Olympiapäivän toteuttamiseen löydät täältä!
Lisätietoa EYOF-kotikisoista
Lue lisää harrastusviikosta: https://harrastusviikko.fi/
Lue lisää Harrastamisen Suomen mallista: https://harrastamisensuomenmalli.fi/

Suomen Olympiakomitea on valtakunnallinen liikunta- ja urheilujärjestö, joka toimii sen hyväksi, että suomalaiset liikkuisivat enemmän ja menestyisivät huippu-urheilussa. Yhdessä jäsenjärjestöjen ja yhteistyökumppaneiden kanssa rakennamme liikunnasta ja urheilusta elinvoimaa Suomeen.