Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
02.03.2022 | Olympiakomitea | Uutinen

Mika Lehtimäki jatkaa Huippu-urheiluyksikön johdossa

Suomen Olympiakomitea on nimittänyt Mika Lehtimäen jatkamaan Huippu-urheiluyksikön johtajana strategiakauden 2021-2024 loppuun saakka. Sopimus sisältää lisäksi option työsuhteen jatkosta kesään 2026 saakka.

– Kiitos Olympiakomitean hallitukselle luottamuksesta koko suomalaisen huippu-urheiluverkoston työtä kohtaan. Minulle on äärimmäisen tärkeää, että saan työskennellä innostuneiden ja osaavien ihmisten kanssa. Olympiakomitealla, lajiliitoilla, valmennuskeskuksilla, urheiluakatemioilla ja tutkimuslaitoksilla on nyt vahva yhteinen visio ja strategia, jonka pohjalta suomalaisessa huippu-urheilussa voidaan saada tuloksia aikaan. Nöyrin mutta päättäväisin mielin lähdetään tätä työtä jatkamaan, Lehtimäki sanoo.

Lehtimäki korostaa, että suomalaisen huippu-urheilun strategiset tavoitteet ulottuvat perinteisten olympialajien lisäksi paralympialajeihin, joukkuepeleihin ja ei-olympialajeihin.

– Ensisijainen tavoitteemme on edelleen lisätä ammattiurheilijoiden, ammattivalmentajien ja ammattiasiantuntijoiden määrää koko huippu-urheilun laajuudelta. Erityinen painopisteemme on tämän ammattiosaamisen vahva keskittäminen urheiluakatemioihin ja valmennuskeskuksiin. Ammattilaisuuden lisäämisen kautta tavoittelemme luonnollisesti kasvavaa menestystä niin olympialajeissa kuin muissakin lajeissa.

Lehtimäki on toiminut Huippu-urheiluyksikön johtajana keväästä 2018 saakka. Ensimmäisellä nelivuotiskaudellaan Lehtimäki kertoo toiminnan painotusten olleen huippu-urheilujärjestelmän perustan vahvistamisessa ja menestysedellytysten luomisessa.

– Olemme rakentaneet yhteistä tahtotilaa ja yhteisiä arvoja. Olemme keskittäneet resurssejamme ja kasvattaneet osaamistamme. Lisäksi olemme kyenneet kasvattamaan uuden menestyvän urheilijasukupolven, joka on kulkenut läpi urheiluakatemiapolun. Suomen kokoinen maa voi saada kansainvälistä kilpailuetua vain luomalla yhteisen toimintatavan ja sitoutumalla siihen. Nyt meillä on järjestelmä, jonka ensimmäiset tulokset alkavat näkyä, ja jonka varaan tulevaisuutta on hyvä rakentaa.

Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori sanoo, että Lehtimäen valinnalla haluttiin ennen kaikkea turvata tuloksia tuottaneen toiminnan jatkuvuus.

– Järjestelmän perusta on nyt kunnossa ja menestys on saatu käännettyä nousevalle käyrälle, mistä saimme nauttia muun muassa Tokion ja Pekingin olympialaisissa. Halusimme varmistaa jatkuvuuden, joten Lehtimäen valinta oli meille helppo päätös. Tästä on hyvä kehittää toimintaa kohti tulevien vuosien menestystä, Vapaavuori sanoo.