Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
23.03.2022 | Olympiakomitea | Uutinen

Lauri Hakala Ruotsin naisten maajoukkueen päävalmentajaksi

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön joukkuepelien lajiryhmävastaava Lauri Hakala on nimitetty Ruotsin naisten lentopallomaajoukkueen päävalmentajaksi. Hakalan sopimus kattaa kaudet 2022–2023, joiden aikana Hakala työskentelee Ruotsin maajoukkueen parissa toukokuusta syyskuuhun.

– Olen taustaltani valmentaja ja halu tehdä käytännön valmennustyötä ja kehittyä valmentajana saivat minut tarttumaan Ruotsin tarjoukseen. Toivon, että Ruotsin maajoukkuetehtävien lisäksi pystyisin toimimaan jatkossakin jollain tavoin myös suomalaisen huippu-urheilun parissa, kertoo Hakala, jonka nykyinen määräaikainen työsuhde Suomen Olympiakomiteassa päättyy kesäkuun lopussa.

39-vuotias Hakala on aiemmalla urallaan valmentanut huipputasolla mm. Yhdysvalloissa, Venäjällä, Hollannissa, Sloveniassa, Sveitsissä ja myös Ruotsissa miesten pääsarjassa. Suomessa Hakala on toiminut mm. Lentopallon Mestaruusliigassa pelanneen LEKA-volleyn päävalmentajana sekä valmennustehtävissä miesten ja naisten maajoukkueissa.

– Ruotsin maajoukkue on erittäin kovatasoinen ryhmä, joka pystyy kamppailemaan sijoituksista kahdeksan parhaan joukkoon Euroopassa. Tämä on luonteva jatko edetä valmennusuralla, Hakala sanoo.

Uutinen Ruotsin Lentopalloliiton sivuilla