Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
08.04.2022 | Olympiakomitea | Uutinen

Taina Susiluoto Olympiakomitean toimitusjohtajaksi

Suomen Olympiakomitean uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty OTM Taina Susiluoto. Nimityksen teki Olympiakomitean hallitus kokouksessaan 7.4. Toimitusjohtajan paikka tuli avoimeen hakuun, kun nykyinen toimitusjohtaja Mikko Salonen ilmoitti siirtyvänsä pois Olympiakomitean palveluksesta. Susiluoto siirtyy Olympiakomitean toimitusjohtajan tehtävään Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) johtajan tehtävästä.

– On ilo aloittaa Suomen suurimman kansanliikkeen palveluksessa. Liikunnalla ja urheilulla on suomalaisten elämässä merkittävä rooli niin fyysisen kunnon kuin henkisen kestävyyden ja mielenterveyden vahvistamisessa, Susiluoto sanoo.

– Koen tärkeäksi, että saisimme pandemian aikana harrastuksista pudonneet 20 000 lasta ja nuorta palaamaan liikunnan pariin. Samalla meidän on kyettävä entistä paremmin tukemaan kilpaurheilijoita ja heidän valmentajiaan kansainväliseen menestykseen, sillä huippuhetket urheilussa liikuttavat meitä kaikkia. On selvää, että viimeaikaiset häirintätapaukset huomioiden tulen tekemään määrätietoisesti työtä vastuullisen ja terveen urheilukulttuurin edistämiseksi.

Susiluoto on koulutukseltaan oikeustieteen maisteri. Hän on aiemmalla työurallaan toiminut mm. osastopäällikkönä työ- ja elinkeinoministeriössä ja puolustusministeriössä sekä asiantuntijana kansainvälisissä järjestöissä. Hän aloittaa työnsä Olympiakomiteassa 1.6.2022.

– Saimme runsaasti hyviä hakemuksia, mikä osoittaa ilahduttavaa kiinnostusta Olympiakomitean työtä ja tarkoitusta kohtaan. Perusteellisen rekrytointiprosessin jälkeen hallitus päätyi kuitenkin yksimielisesti Taina Susiluodon valintaan. Uskomme saavamme hänestä laaja-alaisen, modernin ja innostavan johtajan, joka kykenee myös menestyksekkääseen laajempien verkostojen johtamiseen, Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori sanoo.

 

Kuva: Robert Örthén / Elinkeinoelämän keskusliitto