Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
12.01.2023 | Seuratoiminta | Uutinen

Ilves on Vuoden urheiluseura

Ilves palkittiin Vuoden 2022 urheiluseurana Urheilugaalassa. Vuoden urheiluseuran valintakriteerinä oli tänä vuonna vapaaehtoistoiminta.

Ilves on tamperelainen monilajiseura, jonka toiminnassa on mukana yli 7 000 jäsentä. Seuran lajirepertuaariin kuuluvat jalkapallo, jääkiekko, salibandy, futsal ja ringette. Ilveksen toimintaan osallistuu jopa 2 000 vapaaehtoistoimijaa.

Seuran vapaaehtoisia tuetaan seuran oman perehdytys- ja koulutusjärjestelmän avulla seuratoimijapolun alkutaipaleella sekä sen myöhemmissä vaiheissa. Vapaaehtoisia muistetaan lajijaostojen toimesta eri tavoin läpi vuoden, mutta myös Ilves ry palkitsee vapaaehtoisia koko seuran tilaisuuksissa.

Ilves ry:n puheenjohtajan Kari Pansion mukaan suuri osa seuran arjen toiminnoista on vapaaehtoisten aikaansaamaa. Vapaaehtoisia on seuran arjessa mukana niin valmentajina, joukkueenjohtajina, huoltajina, viestijöinä kuin rahastonhoitajinakin.

Seuratoimijapolku osa Ilveksen strategiaa

Ilveksen luoman seuratoimijapolun tavoitteena on toimia vapaaehtoisten tukena vapaaehtoisen arjessa. Seuratoimijapolun tavoitteena on kannustaa vapaaehtoisia jatkamaan seuran toiminnassa mahdollisimman pitkään. Samalla seuratoimijapolun avulla halutaan luoda jatkuvuutta ja osoittaa, että seurassa on tarjolla myös erilaisia tehtäviä ja oman osaamisen kehittämisen mahdollisuuksia.

Pansio luonnehtii vapaaehtoistoimintaa Ilveksen toiminnan kulmakiveksi. Harjoituksia järjestetään Ilveksessä vuosittain 27 000 tunnin edestä, jolloin vapaaehtoisten läsnäolo arjessa on korvaamatonta. Pansion mukaan seuran arjen olisi mahdotonta pyöriä sellaisenaan ilman vapaaehtoisten panosta – oli kyseessä sitten seuran harrastus- tai huippu-urheilutoiminta.

Ilves kiitteli seuran vapaaehtoisia ja yhteistyötahoja

Ilveksen kuvattiin sykähdyttäneen ja liikuttaneen hämäläisiä jo 90 vuoden ajan. Seuran puheenjohtaja Kari Pansio kiitteli vuolaasti sekä seuran vapaaehtoisia, että seuran tukijoita.

– Tämä on suuri kunnia Ilvekselle ja siksi haluamme kiittää tästä palkinnosta. Tämä on myös osoitus siitä, että olemme tehneet seurassa oikeita asioita. Olemme saaneet pidettyä vapaaehtoiset mukana 90 vuotta. Tästä syystä haluan kiittää niitä kaikkia, jotka ovat olleet aikaisemmin mukana ja ketkä ovat nyt mukana. Lisäksi haluan kiittää yhteistyötahoja ja kaikkia heitä, jotka äänestivät meitä, Pansio summasi.

 

Kuva: Janina Pitkänen/Urheilugaala

 

Lue lisää aiheesta