Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
15.03.2023 | Olympiakomitea | Uutinen

Urheiluyhteisö lahjoitti liikuntavälineitä Ukrainaan

Sodan keskellä elävillä ukrainalaisilla on pulaa kaikesta, myös harrastusvälineistä. Zhmerynkan kaupunginvaltuusto lähetti Suomen sisäministeriölle avunpyyntönä listan välineistä, joita Länsi-Ukrainassa sijaitsevan Vinnytsian alueen yläkoulut tarvitsevat.

Olympiakomitea tarttui pyyntöön yhteistyössä sisäministeriön, opetus- ja kulttuuriministeriön ja urheilun lajiliittojen kanssa, ja keräsi listan mukaisesti välineitä lähetettäväksi Ukrainaan. Välineet ovat nyt menneet perille ja hyötykäyttöön alueen kouluihin.

Linkki ukrainankieliseen uutiseen kuvineen

– Olen tästä yhteistyöstä erityisen kiitollinen ja onnellinen. Haluamme lämpimästi kiittää lahjoituksista ja sujuvasta yhteistyöstä eri tahojen kanssa, iloitsee Olympiakomitean vastuullisuuspäällikkö Elina Laine.

Bussikuljetukseen pakattiin tammikuussa 2023 yhteensä neljä rullakollista salibandysettejä, koripalloja, jalkapalloja, sulkapallomailoja ja -palloja, jumppakeppejä ja -mattoja, kyykkävälineitä sekä rugbypalloja.

– On hienoa nähdä välineet perillä ja aidosti auttamassa liikuntatuntien järjestämistä vaikeissa olosuhteissa. Olemme kiitollisia, että saimme tällä pienellä vastuullisuusteolla osoittaa konkreettista tukea ukrainalaisia kohtaan, toteaa Laine.

 

Kiitos lahjoittajat: Palloliitto, Koripalloliitto, Rugbyliitto, Kyykkäliitto, Salibandyliitto ja Oxdog ja Fatpipe, Voimisteluliitto ja Unisport, Sulkapalloliitto ja Ceegol Oy / FZ Forza Finland. Myös Olympiakomitea osallistui koordinoinnin lisäksi välinelahjoitukseen. Hankkeen mahdollistajina ja logistiikasta vastaavina tahoina toimivat sisäministeriö ja opetus- ja kulttuuriministeriö.