100 päivää Pariisin olympialaisiin – Suomen joukkueen asut julkaistiin

Pariisissa 26.7.-11.8. järjestettävien kesäolympialaisten alkuun on tänään tasan 100 päivää. Olympialaisten jälkeen Pariisissa kilpaillaan kesäparalympialaisissa 28.8.-8.9. Suomen joukkueen johtoa, valmentajia, kumppaneita ja urheilijoita kokoontui Helsinkiin Urhean tiloihin starttaamaan lähtölaskennan kohti Pariisia.

Judoka Martti Puumalainen päivän tilaisuudessa.

-Olemme kisavalmistelujen kiivaimmassa vaiheessa. Suomen joukkueen prosessi etenee aikataulussaan ja näkymä Pariisiin on hyvä. Keskitymme nyt täysillä urheilijoiden valmistautumisen tukemiseen niin, että urheilijoilla olisi parhaat mahdolliset edellytykset tehdä huippusuorituksia Pariisissa, Huippu-urheiluyksikön johtaja Matti Heikkinen sanoi.

Suomen olympiajoukkueeseen on valittu jo 12 urheilijaa. Lisää valintoja tehdään heinäkuun alkuun asti.

– Meille on tärkeää luoda joukkueeseen ilmapiiri ja arvomaailma, jossa jokainen urheilija on tärkeä, ja jokainen voi keskittyä tekemään tulosta ja nauttimaan olympiaurheilun huikeasta tunnelmasta, kertoi Suomen joukkueen johtaja Leena Paavolainen.

– Arviomme olympiajoukkueen koosta on noin 50 urheilijaa. Lisäksi miesten koripallojoukkueella on yhä mahdollisuus selvittää tiensä kisoihin. Pekingin ja Pariisin olympiadin mitalitavoitteemme on 10 mitalia, joista Pekingissä saavutettiin 8 mitalia, Paavolainen sanoi.

Purjehtijat Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen.

Lue lisää: Suomen joukkue Pariisin olympialaisiin
Lue lisää: Suomen Olympiakomitean kisasivut

Suomen Paralympiajoukkueen johtaja Kimmo Mustonen kertoi, että paralympialaisten osalta olympiadin kokonaistavoite on niin ikään 10 mitalia.

– Pekingissä saavutimme neljä mitalia, joten Pariisista tavoittelemme vähintään 6 mitalin pottia. Joukkueeseen on tällä hetkellä valittu 13 urheilijaa, ja lisää valintoja tehdään kevään ja alkukesän aikana. Saamme jalkeille iskukykyisen ja hyvän joukkueen, Mustonen arvioi.

Lue lisää: Suomen joukkue Pariisin Paralympialaisiin
Lue lisää: Suomen Paralympiakomitean kisasivut

Suomen joukkueiden kisa-asut toimittaa Luhta. Pariisissa urheilijat nähdään Rukka-tuotemerkillä valmistetuissa asuissa. Urheilijat ovat olleet mukana asujen suunnitteluprosessissa.

Lue lisää: Luhdan Rukka-olympiamallisto on pitkän kehitystyön tulos

Pariisin kisapakettien ja pääsylippujen myynti organisoidaan kisajärjestäjien toimesta. Suomessa matkapakettien myynnistä vastaa Elämysmatkat.

Lue lisää: Pariisin Olympialaisten kisaliput ja matkapaketit
Lue lisää: Pariisin kisajärjestäjien viralliset sivut

Painija Jonni Sarkkinen.

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista