Euroopan kisat 2023: Sjövallille pronssia potkunyrkkeilyssä – Antikainen ja Laakso parikilpailun neljänsiä

Mira Sjövall kohtasi potkunyrkkeilyssä alle 60-kiloisten Light Contact –sarjan välierässä Slovenian Urska Gazvodan.Slovenialainen vei ottelun nimiinsä 3–0 ja eteni finaaliin, mutta Sjövallin kotiintuomisina oli pronssinen mitali. 

– Lopputulos harmittaa aivan valtavasti, etenkin kun jatkopaikka oli niin niin lähellä. Pysyin tyynenä ja pyrin ottamaan selkeitä pisteitä, mutta yhden olisi tarvinnut vielä. On ollut kunnia olla osa Suomen Euroopan kisojen joukkuetta, ja olen tyytyväinen tuomaani mitaliin. Opin tällä matkalla paljon, ja jatkan kasvamista urheilijana, jotta ensi kerralla olen vielä valmiimpi antamaan itsestäni vieläkin enemmän, Sjövall sanoi. 

– Mira hävisi välierän 3–0, mutta kahdella tuomarilla oli vain yhden osumapisteen ero, ja loppukiri ei aivan riittänyt, harmitteli valmentaja Petteri Maunu. 

Antikainen ja Laakso trapin joukkuekilpailun neljänsiä 

Ampumaurheilussa kisattiin trap-ammunnan parikilpailu sekajoukkuein. Suomelta oli mukana kaksi joukkuetta, joissa ampuivat Jukka Laakso ja Noora Antikainen sekä Eemil Pirttisalo ja Satu Mäkelä-Nummela. Laakso ja Antikainen olivat karsinnan neljänsiä ja näin ollen pääsivät ampumaan illan mitaliotteluihin pronssista. Pirttisalo ja Mäkelä-Nummela olivat karsinnassa sijalla 15. 

Laakso ja Antikainen kohtasivat pronssimitaliottelussa Italian kakkosjoukkueen, jonka ampujat olivat eilen miesten trapin voittanut Mauro de Filippis ja Giulia Grassia. Tiukan taistelun päätteeksi Italia vei pronssin 6–4. 

– Hyvä mieli jäi, vaikka nelosia oltiinkin. Ammuin nyt tasollani tiukassa paikassa, ja taistelimme Nooran kanssa tosi hyvin. Alussa oli ehkä vähän ylijännitystä, mutta sitten annoin mennä, Laakso kertasi ottelua. 

– Kovassa seurassa, vastassa täysammattilaiset niin hyvin pistettiin kampoihin ja taisteltiin. Kyllä se mitali olis vaan ollut niin kiva, totesi Antikainen.  

Jukka Laakso ja Noora Antikainen trapin parikilpailussa. Kuva: Lassi Palo

Nousiainen suurmäen 18:s 

Mäkihypyssä kisattiin miesten suurmäen kilpailu. Suomen nelikko kisassa oli Niko Kytösaho, Eetu Nousiainen, Kasperi Valto ja Vilho Palosaari.  

Nousiainen onnistui toisen kierroksen hypyssään ja nosti sijoitustaan peräti 12 sijaa. Myös Kytösaho paransi toisella kierroksella ja oli lopputuloksissa sijalla 21. 

– Ihan kiva lopetus näille kisoille. Tänään neljästä hypystä kaksi oli treenitasoisia hyppyjä. Toinen kierros oli hyvä veto ja toinen treenikierros oli hyvä veto. Ensimmäisellä kierroksella tuli vähän ylimääräistä puristusta, ja se tuli ns. ohi ja pystyyn. Hilkulla oli, että pääsin toiselle kierrokselle, mutta onneksi tänään näin ja pääsin vähän paikkaamaan mieltä ja tulosta, kertoi Nousiainen. 

Palosaari oli 30:s ja Valto oli kilpailun 36:s. Miesten suurmäen kilpailun voittoa pääsi juhlimaan kotiyleisön edessä Puolan Dawid Kubacki. 

Euroopan kisojen päätöspäivänä trapin joukkuekilpailut 

Ampumaurheilussa kilpaillaan trapin naisten ja miesten joukkuekilpailut. Suomelta mukana ovat Noora Antikainen, Satu Mäkelä-Nummela ja Mopsi Veromaa sekä Jukka Laakso, Eemil Pirttisalo ja Teemu Ruutana. 

Suomalaiset Euroopan kisoissa sunnuntaina 2.7. 

10.00 Ampumaurheilu, miehet, trap, joukkuekilpailu, karsinta: Jukka Laakso, Eemil Pirttisalo, Teemu Ruutana
10.00 Ampumaurheilu, naiset, trap, joukkuekilpailu, karsinta: Noora Antikainen, Satu Mäkelä-Nummela, Mopsi Veromaa
(16.00 Ampumaurheilu, naiset, trap, joukkuekilpailu, finaali)
(17.15 Ampumaurheilu, miehet, trap, joukkuekilpailu, finaali) 

 

Euroopan kisoja voi seurata kisojen striimipalvelusta ja kisojen tulospalvelusivuilta sekä Suomen Olympiakomitean sivuilta ja Olympic Team Finlandin sosiaalisen median kanavista. 

Euroopan kisat on Euroopan olympiakomiteoiden yhdistyksen (EOC) järjestämä monilajitapahtuma. Puolassa 21.6.–2.7. järjestettävissä kisoissa on mukana 29 lajia ja 7 000 urheilijaa 48 Euroopan maasta. Euroopan kisat ovat 19 lajissa osa Pariisin 2024 olympialaisten karsintajärjestelmää ja 12 lajissa kisoilla on Euroopan mestaruuskilpailujen status. Suomalaisurheilijoita on mukana 100 ja heidät nähdään 17 eri lajissa. 

Artikkelikuva: Petteri Maunu

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista