Euroopan kisat 2023: Suomen trap-naiset neljänsiä päätöspäivän joukkuekisassa

Kisojen päätöspäivänä suomalaisia urheilijoita nähtiin trap-ammunnan joukkuekilpailuissa.  

Suomen naisten trap-joukkueen urakka Euroopan kisojen ampumaurheilussa päättyi neljänteen sijaan, kun Saksa voitti jännittävän pronssiottelun uusinnan jälkeen 2–1. Kilpailussa kultaa otti Italia ennen hopealle yltänyttä Turkkia. Suomen joukkueessa ampuivat Satu Mäkelä-Nummela, Noora Antikainen ja Mopsi Veromaa. 

– Pitkän kaavan mukaan mentiin, mutta luu jäi käteen. Kultaottelu on aina ” turvallisempi”, kun siinä jää luun päälle varmasti lihaakin, Satu Mäkelä-Nummela summasi kisapäivän. 

Miesten joukkue oli karsinnan 8:s, ja jäi näin ollen mitaliotteluiden ulkopuolelle. Joukkueessa kilpailivat Jukka Laakso, Eemil Pirttisalo ja Teemu Ruutana. 

 

Euroopan kisoja voi seurata kisojen striimipalvelusta ja kisojen tulospalvelusivuilta sekä Suomen Olympiakomitean sivuilta ja Olympic Team Finlandin sosiaalisen median kanavista. 

Euroopan kisat on Euroopan olympiakomiteoiden yhdistyksen (EOC) järjestämä monilajitapahtuma. Puolassa 21.6.–2.7. järjestettävissä kisoissa on mukana 29 lajia ja 7 000 urheilijaa 48 Euroopan maasta. Euroopan kisat ovat 19 lajissa osa Pariisin 2024 olympialaisten karsintajärjestelmää ja 12 lajissa kisoilla on Euroopan mestaruuskilpailujen status. Suomalaisurheilijoita on mukana 100 ja heidät nähdään 17 eri lajissa. 

Artikkelikuva: Lassi Palo

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista