Friuli-Venetsia Giulia 2023: Silva Kemppi jatkoi mitalikannassa

Silva Kemppi otti toisen hopean Italian Sappadassa, kun EYOF-kisojen ohjelmassa oli tyttöjen viiden kilometrin kisa vapaalla hiihtotavalla. Kemppi edustaa Espoon Hiihtoseuraa ja Vuokatti-Rukan urheiluakatemiaa ja hänen henkilökohtainen valmentajansa on Johanna Kemppi.

– Kisa meni taas hyvin. Piti lähteä aika reippaasta ja onnistuin siinä. Loppuun väsymys lisääntyi, eikä ehkä pystynyt pitämään samanlaista vauhtia. Mutta hyvä kisa, ja suksi toimi taas todella hyvin, kommentoi Kemppi.

Suomalaisista Selene Rossi oli 10:s, Nelli-Lotta Karppelin 11:s ja Ella Noora Haapalehto 31:s. Kisan voittoon hiihti Ranskan Margot Tirloy.

Taitoluistelu käyntiin tyttöjen ja poikien lyhytohjelmalla

Iida Karhunen suoriutui hyvin taitoluistelun lyhytohjelmassa. Varma suoritus toi 57.37 pistettä ja ensimmäisen sijan lyhytohjelman jälkeen.

– Lyhkäri meni hyvin ja hyvillä mielillä vappikseen. Sit vielä alastulot vaan varmemmin, kiteytti Karhunen.

– Iitu teki perusvahvan suorituksen. Tuli hyvät pisteet ja komponentit, ja kaikki piruetit oli nelosta, niin ei voi olla kuin tyytyväinen. Suoritus oli tosi samanlainen kuin kaikki tämän kauden lyhkärit, pisteetkin olivat suunnilleen samat, totesi valmentaja Laura Karhunen suorituksen jälkeen.

Poikien lyhytohjelmassa Matias Lindfors onnistui hienosti ja on lyhytohjelman jälkeen kuudentena pistein 61.33.

– Olen todella tyytyväinen suoritukseeni ja uusiin lyhytohjelman ennätyspisteisiin. Luistelu tuntui tänään hyvältä ja vapaaohjelmaan lähdetään samalla energialla, Lindfors kertoi.

– Olen todella iloinen, että Matias pystyi tänään teknisesti ehjään ja ilmaisullisesti vahvaan suoritukseen. Oli myös kiva huomata, että kovatasoisessa kansainvälisessä kisassa Matias erottui joukosta omilla vahvuuksillaan. Vapaaohjelmasta lähdemme myös päättäväisesti hakemaan ehjää suoritusta, valmentaja Viveca Lindfors summasi.

Jurmu slopestylen finaaliin

Erik Jurmu selvitti lumilautailun slopestylekarsinnan ja sijoittui viidenneksi. Finaalipaikka irtosi karsintojen kymmenelle parhaalle laskijalle. Ransu Rutonen oli karsinnan 13. Lumilautailun slopestylefinaali lasketaan perjantaina.

Alppihiihdossa tyttöjen pujottelu

Tyttöjen pujottelussa parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi Aada Kanto, jonka sijoitus oli 16:s.

Aada Marttila laski ulos ensimmäisellä kierroksella, Isabel Söderström ja Kaisu Jaakkola toisella.

– Aada laski hyvät perusvedot, varsinkin toinen lasku rupesi olemaan varsin pirteätä laskemista. Muilla tytöillä harmittavasti kisa päättyi tänään ulosajoon, mutta valmentajat oli kyllä ylpeitä siitä, että kaikki tytöt lähti oikeasti hyökkäämään ja hakemaan hyvää tulosta. Se lupaa hyvää huomista suurpujottelua silmällä pitäen, päävalmentaja Arttu Niemelä totesi.

Suomi seitsemäs joukkuemäessä

Mäkihypyn joukkuemäessä Suomi hyppäsi kokoonpanolla Tuomas Meis, Eeli Keränen, Juho Ojala ja Tuomas Kinnunen. Päivän suoritukset riittivät aurinkoisessa Planicassa seitsemänteen sijaan. Kisan voitto meni Itävaltaan.

– Meillä oli erittäin hyvä henki päällä. Koko joukkueella oli fiilis katossa ja lähdettiin tekemään hyviä suorituksia. Tuomas pystyi parantamaan maanantain kilpailusta, pientä viilausta perjantaita varten, niin saadaan mitattua parhaat. Eeli hyppäsi varsinkin koekierroksella ja eka kierroksella hyvät hypyt, pikkuisen puristi toisella kierroksella. Juho hyppäsi varmaan reissun parhaat hyppynsä, voi olla ihan tyytyväinen omaan tekemiseensä ja Tuomas jatkoi hyviä otteita maanantain jälkeen. Joukkueessa oli hyvä meininki. Norjalle hävittiin vähän yli 9 pistettä eli siinä olisi voinut olla pieni sauma napata se plakkariin, mutta ei tällä kertaa, kertasi mäkihypyn valmentaja Kimmo Yliriesto.

Poikien jääkiekkojoukkue pronssiotteluun

Suomi pelasi poikien jääkiekkoturnauksessa välieräottelunsa Sveitsiä vastaan. Sveitsi meni heti ottelun alussa 2–0-johtoon ja teki erän puolivälin jälkeen vielä kolmannen maalin, jonka jälkeen Suomi vaihtoi maalivahtia. Suomi haki toisessa erässä energisesti kavennusosumaa ja pääsi erän puolivälissä ylivoimalle, joka kuivui Suomen ottaessa jäähyn ja Sveitsin lyödessä lukemat tasavajaalla jo 4–0:aan. Vertti Haikala teki Suomen avausmaalin, mutta Sveitsi kuittasi alivoimalla toisen erän lukemiksi 5–1. Kolmannen erän alussa Aatu Heinänen kavensi ylivoimalla lukemat 5-2:een, mutta Sveitsi ei tästä lannistunut vaan lisäsi johtoaan kolmella nopealla maalilla. 15 sekuntia ennen loppusummeria Jonatan Hirschovits teki Suomen kolmannen maalin. Ottelu päättyi lopulta Sveitsin voittoon lukemin 8–3.

Poikien EYOF-joukkueen turnaus jatkuu torstaina pronssiottelulla Saksaa vastaan.

Torstain kisoissa mukana suomalaisia laajalla rintamalla

Freestylessä sekä tytöt että pojat jatkavat kilpailujaan slopestylen karsinnoilla. Suomelta karsinnoissa on mukana koko nelikko Aimo Mandelin, Jaakko Koskinen, Lina Häggström ja Liina Kuivalainen. Alppihiihto jatkuu tyttöjen suurpujottelulla, johon starttaavat Kaisu Jaakkola, Aada Kanto, Aada Marttila ja Isabel Söderström.

Maastohiihdossa on vuorossa sprinttipäivä. Mukana sprinttien karsinnoissa on koko kahdeksikko: Selene Rossi, Silva Kemppi, Nelli-Lotta Karppelin, Ella Noora Haapalehto, Jesse Kähärä, Juho Länsiluoto, Anton Packalén ja Akseli Pitkänen.

Ampumahiihdossa kilpaillaan normaalimatkoilla. Tytöissä mukana Eveliina Hakala, Inka Hämäläinen, Saga Hurskainen ja Pinja Yläharju. Poikien kisaan starttaavat Akseli Kirjavainen, Jimi Klemettinen, Kaapo Saarinen ja Rasmus Saarinen.

Yhdistetyn kisaviikko päätetään torstaina sekajoukkueviestillä. Suomen joukkue kilpailuun on Alva Thors, Julia Äikiä, Peter Räisänen ja Eetu Pulju.

Taitoluistelussa luistellaan poikien vapaaohjelma, johon Suomen Matias Lindfors lähtee sijalta kuusi. Poikien jääkiekkoturnaus jatkuu pronssiottelulla Saksaa vastaan.

Suomalaiset EYOF-kisoissa 26.1. (Suomen aikaa)

10.30 Maastohiihto N ja M, sprintin karsinnat (Selene Rossi, Silva Kemppi, Nelli-Lotta Karppelin, Ella Noora Haapalehto, Jesse Kähärä, Juho Länsiluoto, Anton Packalén, Akseli Pitkänen)
11.00 Alppihiihto N, suurpujottelu 1. kierros / 13.15 2. kierros (Kaisu Jaakkola, Aada Kanto, Aada Marttila, Isabel Söderström)
11.00 Yhdistetty, mixed team, mäkiosuus HS102 (Alva Thors, Julia Äikiä, Peter Räisänen, Eetu Pulju)
11.00 Ampumahiihto M, 12,5 km normaalimatka (Akseli Kirjavainen, Jimi Klemettinen, Kaapo Saarinen, Rasmus Saarinen)
12.00 Freestyle N ja M, slopestylen karsinnat (Lina Häggström, Liina Kuivalainen, Aimo Mandelin, Jaakko Koskinen)
12.15 Maastohiihto N ja M, sprintin erävaiheet
14.30 Ampumahiihto N, 10 km normaalimatka (Eveliina Hakala, Inka Hämäläinen, Saga Hurskainen, Pinja Yläharju)
15.00 Yhdistetty, mixed team, hiihto-osuus 4×3,3 km (Alva Thors, Julia Äikiä, Peter Räisänen, Eetu Pulju)
16.45 Taitoluistelu M, vapaaohjelma (Matias Lindfors)
20.30 Jääkiekko M, pronssiottelu GER-FIN

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista