Gangwon 2024: Kisatapahtumat käyntiin ampumahiihdolla ja mäkihypyllä 

Nuorten olympialaiset pääsevät vauhtiin huomenna lauantaina, kun suomalaislajeista kisataan ampumahiihdossa ja mäkihypyssä.

Ampumahiihdossa kisojen avausmatkoina ovat normaalimatkat, kun tytöt kilpailevat 10 km ja pojat 12,5 km. Suomelta mukana ovat tytöissä Eveliina Hakala, Hanni Koski, Erika Kujala ja Ilona Rantakömi. Poikien kisaan starttaavat Akseli Kirjavainen, Eemil Koskinen, Arttu Remes ja Kaapo Saarinen.

Ampumahiihdon päävalmentaja Antti Revolle nuorten talviolympialaiset ovat kilpailuna tutut, sillä hän osallistui kisoihin urheilijana 2012 Innsbruckissa. Tällä kertaa hän pääsee auttamaan urheilijoita päävalmentajana.

Meillä on kaksi treeniä takana ja molemmat harjoitukset ovat menneet tosi hyvin. Tänään tehtiin aukaisut ja huomenna toivottavasti kulkee vielä paremmin. Treeneissä on ollut aika helpot olosuhteet ja huomiselle on luvannut kovaa tuulta, mikä tekee varmasti kisasta yllätyksellisen.

Sofia Mattila FIN in action during an official Ski Jumping training at the Alpensia Ski Jumping Centre. The Winter Youth Olympic Games, Gangwon, Republic of Korea, Friday, 19 January 2024. Photo: ANOC/William Lucas. Handout image distributed by OIS/IOC.

Mäkihypyssä kilpaillaan normaalimäen kilpailut. Tyttöjen kisaan starttaavat Sofia Mattila ja Emilia Vidgren, ja poikien kilpailussa mukana ovat Eeli Keränen ja Juho Ojala.

– Hyvällä fiiliksellä on koko joukkue mukana reissussa, ja urheilijat odottavat innolla kisaa ja lisähyppyjä. Itselläkin odottavaiset tunnelmat. Tehdään normaalisuorituksia ja kyllä siitä hyvä tulee, toteaa päävalmentaja Kimmo Yliriesto.

Hanni Kosken ja Eeli Keräsen edustustehtävät Suomen joukkueessa alkoivat jo perjantaina kunniatehtävällä, sillä kaksikko sai kantaa Suomen lippua avajaisissa.  

Suomalaiset Gangwonissa lauantaina 20.1. (Suomen aikaa) 

Klo 2.50 Mäkihyppy N, normaalimäki: Sofia Mattila, Emilia Vidgren
Klo 4.00 Ampumahiihto N, 10 km: Eveliina Hakala, Hanni Koski, Erika Kujala, Ilona Rantakömi
Klo 5.30 Mäkihyppy M, normaalimäki: Eeli Keränen, Juho Ojala
Klo 7.00 Ampumahiihto M, 12,5 km: Akseli Kirjavainen, Eemil Koskinen, Arttu Remes, Kaapo Saarinen 

Kisojen päivittyvä suomalaisaikataulu löytyy Gangwonin kisasivuilta. Täppää aikataulusta “change to my time”, niin kilpailuaikataulu näkyy Suomen aikaa.  

Neljännet nuorten talviolympialaiset kisataan 19.1.-1.2.2024 Gangwonin maakunnassa Etelä-Koreassa, jossa kilpailtiin talviolympialaisten merkeissä myös vuonna 2018. Nuorten olympialaiset ovat Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) järjestämä, 15–18-vuotiaille nuorille suunnattu monilajinen huippu-urheilutapahtuma, jossa kisaa n. 1900 nuorta urheilijaa ympäri maailmaa.   

Artikkelikuva: OIS/Chloe Knott. Handout image supplied by OIS/IOC

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista