Gangwon 2024: Suomi sekajoukkuemäen kymmenes

Mäkihypyssä kilpailtiin sunnuntaiaamuna sekajoukkuemäki. Suomen joukkue oli ensimmäisen kierroksen jälkeen sijalla 11, mutta nousi yhden sijan toisella kierroksella ja oli lopputuloksissa kymmenes. Joukkuemäen ylivoimaiseen voittoon hyppäsi Slovenia yli 70 pisteen erolla toiseksi tulleeseen Norjaan. 

Suomen joukkueessa hyppäsivät Sofia Mattila, Juho Ojala, Emilia Vidgren ja Eeli Keränen. 

Joukkueella oli loistava henki päällä ja hymyä näkyi jokaisella heti mäelle päästyä. Osa paransi hyppyään ja osalla oli siinä pientä puristusta. Ihan kuitenkin kelpo suorituksia kaikilta. Kymppisakkiin päästiin, siihen ollaan tyytyväisiä. Huikeat kisat varmasti nuorille ja saavat tästä lisää potkua tulevaan, ja tavoitteet kohti isompia karkeloita. Tästä on hyvä jatkaa kotimatkalle, summasi päävalmentaja Kimmo Yliriesto. 

Mäkijoukkue joukkuekisan jälkeen. Vasemmalta Sofia Mattila, Juho Ojala, Emilia Vidgren ja Eeli Keränen. Kuva: Roni Lukkarinen

Alppihiihdossa super-G:t

Alppihiihto avattiin Gangwonissa tyttöjen super-G –kilpailuilla. Kia Suni laski kilpailussa sijalle 24 ja Amélie Björkstén oli 25:s. Aada Marttilan kisa päättyi keskeytykseen. Super-G:n voittoon laski Italian Camilla Vanni. 

– Ylhäältä asti oli vähän vaikea päästä radan rytmiin. Loppuosassa tuli pieni virhe, kun osuin vähän huonosti yhteen uraan. Kiva kun saatiin kisat käyntiin ja on helpompi lähteä nyt tekniikkalajeihin, kun siellä on vähän kovemmat tavoitteet, Suni kertoi kisan jälkeen. 

Kia Suni FIN in action during the Skiing Women’s Super-G at the Jeongseon High 1 Ski Resort. The Winter Youth Olympic Games, Gangwon, South Korea, Sunday 21 January 2024. Photo: OIS/Simon Bruty. Handout image supplied by OIS/IOC

Poikien super-G:ssä Altti Pyrrö oli suomalaiskaksikosta parempi ja lopputuloksissa 21:s.  

– Lasku ei kokonaisuudessaan ollut mikään kovin hyvä. Koko ajan oli liikaa aikaa niin siinä tuli vähän turpaan. Siitä on hyvä jatkaa, Pyrrö totesi.  

Urho Rechardt sijoittui 26:nneksi. Kilpailun voitosta käytiin tiukka kamppailu: Saksan Benno Brandis oli laskussaan yhden sadasosan Itävallan Asaja Sturmia nopeampi 

Hakala ja Kirjavainen pariviestin 15:s 

Ampumahiihto jatkui eilisten normaalimatkojen jälkeen pariviestillä. Suomen joukkue Eveliina Hakala ja Akseli Kirjavainen sijoittuivat lopputuloksissa 15:nneksi. Pariviestin voitto meni Ranskaan.  

– Paljon sakkoja ja hiihto oli vähän raskasta, kun oli raskas keli, mutta hyvä suksi oli. Ei olisi tänään jalka riittänyt kyllä mitalille, Kirjavainen summasi. 

Akseli Kirjavainen ja Eveliina Hakala kisan jälkeen. Kuva: Roni Lukkarinen

– Ammunta ei ollut normaalia omaa ammuntaa ja oli aika paljon ongelmia. Kyl sen sit siellä näki, kun joutui käyttämään varapaukkuja, mutta kierrokselle ei tarvinnut lähteä. Hiihto oli vähän vaikeaa ja oli tosi rankkaa, vaikka ei tarvinnut paljoa hiihtää. Tästä jatketaan ensi kisaan, Hakala kertoi kisan jälkeen.  

Suomalaiset Gangwonissa maanantaina 22.1.  

Alppihiihto jatkuu alppiyhdistetyllä, jossa lasketaan sekä super-G että pujottelu. Pikaluistelussa päästetään vauhtiin Eeka Rintala, joka pääsee mittauttamaan vauhtiaan loppuunmyydyn katsomon eteen. 

– Hienoa, että Eekakin pääsee nyt avaamaan kilpailut ja mahtavaa, että nuori luistelija pääsee luistelemaan hallissa ja vielä tuhansien ihmisten edessä. Se on mahtava mahdollisuus ja varmasti hieno kokemus. Ja aina, kun pääsee hallijäälle luistelemaan, niin henkilökohtaisia ennätyksiähän sinne mennään rikkomaan. Uskon, että se on ihan mahdollista nytkin, kertoo pikaluistelun valmentaja Verneri Kinnunen. 

Maanantaina kisaohjelmassa: 

2.00 Alppihiihto N, alppiyhdistetty, super-G (Amélie Björkstén, Aada Marttila, Kia Suni)
3.20 Alppihiihto M, alppiyhdistetty, super-G (Urho Rechardt, Altti Pyrrö)
5.00 Pikaluistelu M, 500 m (Eeka Rintala)
6.00 Alppihiihto N, alppiyhdistetty, pujottelu
7.15 Alppihiihto M, alppiyhdistetty, pujottelu

Kisojen päivittyvä suomalaisaikataulu löytyy Gangwonin kisasivuilta. Täppää aikataulusta “change to my time”, niin kilpailuaikataulu näkyy Suomen aikaa. https://olympics.com/gangwon-2024/en/results/all-sports/noc-schedule-finland.htm 

Artikkelikuva: OIS/Chloe Knott. Handout image supplied by OIS/IOC

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista