Grönblom, Hokka, Eklund ja Koljonen valittiin Pariisiin – Oldorff varaedustajaksi

Suomen Olympiakomitean hallitus on vahvistanut huippu-urheiluyksikön tekemät olympiavalinnat Pariisin olympialaisiin. Kolmessa aiemmassa valinnassa Suomen joukkueeseen on nimetty 13 urheilijaa. Neljännessä valinnassa Suomen joukkueeseen valittiin purjehtijat Ronja Grönblom ja Veera Hokka (49er FX) sekä Jakob Eklund (iQFOil). Sulkapallossa Suomella on kaksi valintakelpoista urheilijaa, mutta käytössä vain yksi maapaikka miesten kaksinpeliin. Kalle Koljonen valittiin varsinaiseksi edustajaksi ja Joakim Oldorff varaedustajaksi.

Suomen olympiajoukkueen johtaja Leena Paavolainen kertoo, että valintakriteereiden pohjalta sulkapalloilijoiden välille ei löytynyt merkittävää eroa.

-On positiivinen ongelma, että meillä on tietyissä lajeissa enemmän valintakelpoisia urheilijoita kuin kisapaikkoja. Teimme kattavan tulosvertailun pelaajien välillä. Koljonen ja Oldorff olivat valintakriteereiden mukaisten näyttöjen osalta käytännössä tasavahvoja, Paavolainen sanoo.

Paavolainen perustelee Koljosen valintaa paremmalla olympiarankingilla sekä Suomen Sulkapalloliiton esityksellä.

-Kansainvälinen sulkapalloliitto tarjosi paikkaa ensin Koljoselle olympiarankingin perustella. Olympiaranking mittaa pelaajien tasoa vuoden aikajanalla, joten katsoimme, että sijoittumalla korkeammalle rankingissa Koljonen on ansainnut paikan Kansainvälisen sulkapalloliiton määrittelemän karsintajärjestelmän mukaisesti. Pyysimme esityksen myös Suomen Sulkapalloliitolta, ja he esittivät Koljosta. Urheilijoiden ollessa hyvin tasavahvoja, emme nähneet syytä poiketa kansainvälisen liiton rankingista ja kotimaisen liiton esityksestä, Paavolainen sanoo.

-Olemme tukeneet molempien urheilijoiden olympiaprojektia taloudellisesti ja asiantuntijapalveluiden avulla. Kalle Koljonen on jo vakiinnuttanut asemansa kansainvälisellä tasolla, ja Joakim Oldorffia pidämme potentiaalisena tulevaisuuden olympiapelaajana, Paavolainen kertoo.

Valintahetkellä Kalle Kojosen maailmanranking on 57 ja Joakim Oldorffin 59. Molemmat edustavat Tapion Sulkaa ja ovat voittaneet urallaan miesten kaksinpelin EM-pronssia, Koljonen 2019 ja Oldorff 2024. Lisäksi Koljonen savutti Paikan Tokion Olympialaisiin 2021. Oldorff puolestaan on nuorten EM-mitalisti vuodelta 2020.

Pariisin olympialaisten sulkapalloturnaus pelataan 27.7.-5.8.2024.

Purjehduksen osalta Pariisiin on valittu jo 7 suomalaisurheilijaa. Nyt valituista purjehtijoista Helsingfors Segelsällskapin Ronja Grönblom ja Veera Hokka ovat saavuttaneet urallaan MM-kilpailujen 4. sijan vuonna 2021 ja EM-kilpailujen 9. sijan vuonna 2022. Esbo Segelföreningin Jakob Eklund on puolestaan yltänyt viime vuosina tasaisesti 20 parhaan joukkoon arvokisoissa ja maailmancupeissa.

-Purjehdus on ollut tukijärjestelmässämme yksi kärkilajeista ja se näkyy nyt hyvänä nosteena. Purjehtijat ovat valmistautuneet ammattimaisesti kansainvälisissä huipputiimeissä kohti Pariisia ja purjehdus on yksi suurimmista lajeistamme Pariisissa, Leena Paavolainen iloitsee.

Purjehduksen olympiaregatta kilpaillaan Marseillessa 27.7.-4.8.2024

Pariisin kisasivut

Suomen joukkue

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista