Joukkue kuin perhe: ”Tämä ei ole pelkkää jalkapalloa”

Voiko aikuisiällä vielä oppia uusia taitoja ja temppuja? No kyllä voi! Aikuisena FC Konnussa jalkapallon aloittanut Marjo Degerman on tästä aitoesimerkki.

– En ollut koskaan aiemmin harrastanut jalkapalloa. Jännitin voinko vielä oppia jotakin uutta ja ovatko muut minua liian paljon edellä, jos aloitan vasta nyt, Degerman kuvaa.

Ennakkoluulot osoittautuivat turhiksi jo ensimmäisissä treeneissä. Joukkue kannusti, rohkaisia ja iloitsi muiden onnistumisista.

– Joukkueen hyvän ilmapiirin myötä minulle tuli hyvinkin nopeasti olo, että kyllä tämä tästä. Piti vain antaa mennä.

Koskaan ei ole myöhäistä oppia uutta

Jalkapallo on Degermanille ”kuningaslaji”. Lajiharjoitteet ja pelitaktiikat kiehtovat.

– Jalkapalloharrastus on osoittanut, että koskaan ei ole liian myöhäistä oppia jotakin uutta. Nyt oppimani taidot ovat olleet jopa palkitsevampia. Olen ollut mukana jo 10 vuotta ja minusta tuntuu yhä, että aina löytyy osa-alueita, joita voin kehittää.

Joukkueen yhteishenki ja tuki ovat olleet korvaamattomia. Kun joukkue saapuu kentälle, jaetaan kuulumisia laidasta laitaan.

– Tämä ei ole pelkkää jalkapalloa. Tämä on kuin iso perhe. Joukkueesta on muodostunut elämääni tärkeä yhteisö.

Harrastus mahdollistanut unohtumattomia kokemuksia

Degermanin harrastamisen kipinä roihuaa yhä vahvasti. Hän kuvaa pallon hallintansa ja taktiikkapelinsä kehittyneen viime vuosina täysin uudelle tasolle.

­– Laadukas valmennus on auttanut siinä, että kipinä lajia kohtaan on yhä vahva. On tärkeää saada palautetta tekemisestään, jotta tietää mihin suuntaan seuraava askel tulee ottaa.

Säännöllisen liikunnan lisäksi jalkapallo on tuonut elämään myös paljon muuta sisältöä. Joukkueen kesken vietetään aikaa myös harjoitusten ja pelien ulkopuolella. Lisäksi joukkueen arkeen kuuluvat sekä peli- ja turnausmatkat niin Suomessa kuin ulkomailla.

Kokemukset lajin parissa ovat vahvistaneet Degermanin itseluottamusta ja uskoa omaan tekemiseen.

– Usko siihen, että osaan ja pystyn, on kasvanut jalkapallon ansiosta merkittävästi. Vaikka kyseessä on joukkuelaji, voivat myös yksilöt loistaa. Jos onnistun esimerkiksi tekemään maalin, tulee tästä huikea fiilis.

– Koskaan ei saisi ajatella, että on liian vanha oppimaan jotakin uutta. Jos en olisi uskaltanut lähteä lajin pariin, olisin jäänyt monista mielettömistä kokemuksista paitsi.

Löydä harrastamisen kipinä Sporttihausta!

Suomen Olympiakomitea ja lajiliitot haluavat innostaa uusia liikkujia seuratoiminnan pariin. Tänä syksynä harrastuksen löytäminen ja aloittaminen on helpompaa kuin koskaan. Suomisportin uudistuneesta Sporttihaku -palvelusta löytyy tuhansia harrastusmahdollisuuksia. Löydä oma harrastamisen kipinäsi – etsi uusi harrastus Suomisportin Sporttihausta!

SEURA: katso, miten mukaan Sporttihakuun!

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista