Jukka Rautakorpi määräaikaiseksi huippu-urheiluvastaavaksi Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikköön

Jukka Rautakorpi on nimitetty Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluvastaavan määräaikaiseen tehtävään 8.2.-31.12.2024 väliseksi ajaksi. Olympiakomitea on saanut lisätehostamistukea opetus- ja kulttuuriministeriöstä uusien olympialajien huippu-urheilutoiminnan tukemiseksi ja kehittämiseksi erityisesti kohti Los Angelesia 2028. Yhteistyö uusien olympialajien kanssa aloitetaan helmikuussa ja Rautakorven tehtävänä on vastata kehityshankkeen käynnistämisestä ja johtamisesta. Rautakorpi tuo oman osaamisensa ja panoksensa myös joukkuepelien toimintaan ja suomalaisen valmennusosaamisen kehittämiseen yhdessä lajien ja muun huippu-urheiluverkoston kanssa.

– Koen olevani etuoikeutettu palatessani takaisin Olympiakomitean huippu-urheiluyksikköön vaikuttamaan suomalaisen huippu-urheilun rakenteisiin ja sisältöihin. Tavoitteenani on luoda lisää yhteistyötä huippu-urheiluverkoston sisälle ja kehittää valmennusosaamista ja urheilujohtamista Suomessa. Ajoitus tälle työrupeamalle on optimaalinen, sillä laajan verkoston yhteistyönä on juuri nyt alkamassa suomalaisen urheilun uuden strategian rakentaminen.

Rautakorpi on aiemmin toiminut Olympiakomitean palveluksessa palloilulajien vastuuvalmentajana vuosina 2015 – 2016. Huippu-urheilujohtaja Matti Heikkinen iloitsee Rautakorven paluusta Olympiakomiteaan.

– Jukka tuo omalla osaamisellaan ja kokemuksellaan lisävoimaa suomalaisen huippu-urheilun tekemiseen.  Jukan aiempi kokemus joukkuepeleistä, verkostomaisesta toimintatavasta ja huippu-urheilujärjestelmien kehittämisestä mahdollistavat nopean sisäänajon työtehtäviin. Taloudellisesti tiukkoina aikoina olemme iloisia mahdollisuudesta lisäresursoida huippu-urheiluvastaavien työtä, josta saamamme palaute urheilijoiden ja valmennuksen arjesta eri lajeissa on ollut positiivista ja sen on koettu olevan vaikuttavaa. Urheilun tulokset syntyvät yhteistyössä arjessa ja hien hajussa, Heikkinen sanoo.

Lisätiedot:
Suomen Olympiakomitea, huippu-urheilujohtaja Matti Heikkinen, 0400917703.