Krista Pärmäkoski kantaa Suomen lippua Pekingin olympialaisten päättäjäisissä 

Krista Pärmäkoski on voittanut jo ennen päätösmatkaa uransa viidennen olympiamitalin Zhangjiakoun laduilla. Pärmäkosken olympiaura alkoi jo Vancouverissa 2010. 

Suomen joukkueen lipunkantajaksi Pekingin talviolympialaisten päättäjäisiin on valittu Krista Pärmäkoski. 31-vuotias maastohiihtäjä voitti naisten kymmenen kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa pronssia Zhangjiakoun olympiamaastoissa. Lisäksi Pärmäkoski on sijoittunut Pekingin kisoissa neljänneksi sekä 4 x 5 kilometrin viestissä että perinteisen parisprintissä ja seitsemänneksi yhdistelmähiihdossa. Edessä on vielä päätösmatka, päättäjäispäivänä sunnuntaina hiihdettävä 30 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailu. 

– Kun pääsin vuonna 2010 ensimmäisen kerran edustamaan Suomea Olympialaisiin, en uskaltanut edes haaveilla näin pitkästä olympiaurasta. Olen saanut elää omaa unelmaani urheilijana ja tuliaisiksi on jäänyt mitaleiden lisäksi paljon hienoja kokemuksia olympiajoukkueen kanssa. Yksi unelmistani on jo pienestä tytöstä lähtien ollut toimia joskus olympialaisissa Suomen joukkueen lipunkantajana. On suuri kunnia päästä kantamaan siniristilippua päättäjäisiin, jotka todennäköisesti tulevat olemaan itselleni viimeiset urheilijana, Pärmäkoski sanoo. 

Pärmäkoski edustaa Suomea jo neljännen kerran olympiakisoissa. Kympiltä voitettu mitali oli Pärmäkoskelle jo uran viides olympiamitali. Ikaalisista kotoisin oleva hiihtäjä liittyi Pekingissä Iivo Niskasen kanssa niiden 18 urheilijan listalle, jotka ovat onnistuneet voittamaan olympiamitalin kolmissa perättäisissä talvikisoissa. 

– Kristalla on poikkeuksellisen pitkä ja menestyksekäs ura jo takana, vaikka ikää on vasta 31 vuotta. Mitali kolmista perättäisistä olympiakisoista on temppu, johon pystyy vain äärimmäisen kova huippu-urheilija. Lipunkantajan rooli on arvostettu kunniatehtävä, mistä kertoo se, että Krista tehtävään suostui, vaikka aiemmin sunnuntaina hän hiihtää raskaan olympiaurakan päätteeksi kovan kilpailun, Suomen olympiajoukkueen johtaja Mika Lehtimäki sanoo. 

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista