Leijonat pelaa olympiavoitosta – naisten kolmenkympin hiihdon lähtöviivalla neljä suomalaista

Viimeisenä kisapäivänä suomalaisohjelmassa on naisten 30 kilometrin hiihto vapaalla hiihtotavalla sekä miesten jääkiekon loppuottelu. Leijonat kohtaa varhain aamulla Suomen aikaa finaaliottelussa Venäjän olympiajoukkueen.  

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalosen mukaan menestys olympiaturnauksen alkutaipaleella on koko joukkueen ansiosta.   

– Me ollaan kaikki pelit tähän mennessä voitettu ja se ei ole sattumaa. Yritetään vielä kerran hyvä tunnetila yhdessä puristaa seuraavaan otteluun. Ripaus rentouttava kaivataan, mutta uskon, että se sieltä löytyy.   

Luvassa naisten kolmenkympin hiihto 

Suomen naisista kolmenkympin lähtöviivalle asettuu nelikko Anne Kyllönen, Krista Pärmäkoski, Kerttu Niskanen ja Johanna Matintalo. Naisten päävalmentaja Ville Oksanen uskoo, että kisassa riittää vauhdinpitäjiä.   

Naisten lähtöä on aikaistettu vaikeiden sääolosuhteiden vuoksi. Matkaan startataan Suomen aikaa klo 5.00. 

– Aika pieniin porukoihin se porukka varmaan rupeaa pirstaloitumaan. Jos tulee todella kylmää ja tuulista, niin ei siellä ole kyllä kenenkään kiva yksin hiihtää. Uskoisin, että siellä pidetään vauhtia, varmasti heti alusta saa olla hereillä.  

– Oma vauhdinjako on ratkaisevin koko kisassa. Heti alussa pitää löytää itselle sopiva vauhti ja porukka, Kyllönen komppasi.  

Pitkä kisarupeama on takana, mutta naisilla riittää vielä virtaa päätösmatkalle.  

– Tässäkin kisassa jaetaan olympiamitalit, kyllä sinne lähdetään taistelemaan. Tulee varmasti olemaan urani raastavin kisa, ei missään nimessä helppo, jokainen metri pitää taistella. Ei varmasti tule olemaan nautinto, mutta kyllä siitä ainakin muistot jää, Pärmäkoski arveli.  

– Kyllä mulla on kova halu hiihtää kovaa vielä viimeinen matka. Tämä on toiseksi tärkein henkilökohtainen matka täällä, vielä on nälkää. Sijoitustavoitetta ei ole, mutta kaikki jätän ladulle ja parhaani teen, helpolla en halua itseäni päästää, totesi Niskanen.  

– Latu on rankka, helpoilla laduilla täällä ei ole hiihdetty. Rankka kisa tulee ja lähdetään taistelemaan. Sijoitus- tai tulostavoitetta ei ole, varmasti haastavimpia matkoja tämä tuleva matka. Lähden vaan taistelemaan, tulos on sitten sen mukainen, Matintalo jatkoi.  

Suomalaiset Pekingissä 20.2.  

5.00 Maastohiihto, N 30 km v. 

6.10 Jääkiekko, M loppuottelu   

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista