Leijonien olympiakokoonpanoon muutos – illan lennolla myös neljä varapelaajaa 

Jääkiekon miesten olympiajoukkue aloittaa matkansa kohti Pekingin olympiakisoja keskiviikkona. Alkuperäisestä kokoonpanosta hyökkääjä Joonas Kemppainen joutuu jäämään koronavirustartunnan vuoksi pois turnauksesta. Hänen tilalleen joukkueeseen on nimetty KHL:n Severstal Tšerepovetsissa pelaava Joonas Nättinen. 

Toni Rajala jää varotoimenpiteenä Suomeen viikonloppuna Sveitsissä tapahtuneen altistuksen vuoksi. Rajalan tilannetta seurataan ja siitä tiedotetaan lisää heti, kun matkustaminen Pekingiin on mahdollista. Seuraava mahdollinen lento Helsingistä lähtee maanantaina 7. helmikuuta. 

Varapelaajina Pekingiin matkustavat hyökkääjät Veli-Matti Savinainen (Jokerit) ja Teemu Turunen (Jokerit) sekä puolustajat Oliwer Kaski(Avangard Omsk) ja Tommi Kivistö (Jokerit). Varapelaajat harjoittelevat joukkueen kanssa mutta eivät majoitu kisakylään, vaan hotelliin noin kuuden kilometrin päähän kisakylästä. Lisäksi Janne Juvonen jää varamaalivahdiksi kotimaahan. 

Olympialaisiin tammikuussa tehty poikkeussääntö mahdollistaa enintään kuuden varapelaajan ottamisen mukaan olympialaisiin. Varapelaajat voivat korvata turnauksen aikana koronaan sairastuneita tai loukkaantuneita pelaajia joko yksittäisessä tai useammassa ottelussa. 

– Mietimme todella tarkasti, mitä teemme varapelaajien suhteen. Tästä on luonnollisesti käyty keskustelut jokaisen varapelaajan roolissa kisoihin matkustavan kanssa, ja kun meille aukeni mahdollisuus varautua muutoksiin tällä tavalla, halusimme sen hyödyntää. Kertoo paljon pelaajista ja kiinnostuksesta maajoukkuetta ja olympialaisia kohtaan, että he ovat valmiita ottamaan roolin vastaan, vaikka takeita peleistä emme vielä voi antaa, A-maajoukkueen GM Jere Lehtinen kiittää varapelaajia. 

Keskiviikkoillan lennolla on mukana myös Viivi Vainikka, joka liittyy Naisleijonien vahvuuteen. Vainikka joutui jäämään pois alkuperäiseltä lennolta viime viikolla koronavirustartunnan vuoksi. 

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista