Luvassa freestylen halfpipen karsinta, yhdistetyn joukkuemäen kilpailu ja taitoluistelun vapaaohjelma 

Suomalaisurheilijoista viimeisenä kisaurakkansa pääsee aloittamaan halfpipe-laskija Jon Sallinen.  

Freestylen halfpipe on Suomessa pieni laji, eikä harrastajia ole paljoa. Sallinen vinkkaa tv:n katsojille, mitä laskuista kannattaa katsoa.  

– Siinä on kolme tai neljä asiaa, mitä tuomarit seuraa: miten korkealle paipista hyppää ulos ja miten pitää ilma-aikaa koko paippilaskun aikana. Sitten monipuolisuus tempuissa eli pyörii oikealle ja vasemmalle, ja takaperin oikealle ja vasemmalle. Sitten myös, miten suksista ottaa kiinni eli grabit, ja miten niitä sitten pitää koko matkan. Tuomarit katsoo noita juttuja ja niiden puhtautta ja sitä kautta antaa pisteitä.  

Karsinnoista etenee 12 laskijaa finaaliin. Sallinen arvelee olevansa peruslaskulla finalistien joukossa.  

– Ollaan coachin kanssa tehty valmiiksi suunnitelma, mitä karsinnoissa lasken. Kunhan saan sen puhtaasti laskettua, niin sen pitäisi riittää helposti finaaliin. Tavoitteena on finaaliin pääsy ja saada pari puhdasta laskua myös siellä.  

Yhdistetyssä kilpaillaan joukkuekilpailu – Jenni Saarinen nähdään taitoluistelun vapaaohjelmassa 

Yhdistetyn joukkuekilpailuun lähtee huomenna Suomelta nelikko Ilkka Herola, Arttu Mäkiaho, Perttu Reponen ja Eero Hirvonen.  

Jenni Saarinen nähdään torstaina yksinluistelun vapaaohjelmassa. Saarinen sai lyhytohjelmastaan 56,97 pistettä ja sijoittui 25:nneksi.   

Suomalaiset Pekingissä 17.2.  

6.30 Freestyle, M halfpipe, karsinta  

10.00 Yhdistetty, joukkuekilpailu, mäkiosuus   

12.00 Taitoluistelu, N vapaaohjelma  

13.00 Yhdistetty, joukkuekilpailu, hiihto-osuus 

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista