Maaliviivalla pyöräilijä Anniina Ahtosalo

Maaliviivalla on juttusarja, jossa Pariisin olympialaisiin valitut urheilijat vastaavat viiteen tiukkaan kysymykseen.

Maantiepyörälyssä kisaava Anniina Ahtosalo lähtee Pariisiin ensimmäisiin olympialaisiinsa. Hänen pyöräilyuransa alkoi maastopyöräilyn merkeissä Korson Kaiussa, jota hän edustaa edelleen. Anniina kertoo, että seurassa tuettiin junioreiden kilpailemista, ja hän kisasikin aktiivisesti maastopyöräilyn lisäksi rata-pyöräilyssä, cyclocrossissa ja maantiepyöräilyssä.

Anniina kertoo, että hänellä on uransa aikana ollut kaksi erinomaista valmentajaa. Ensimmäinen oli Jarmo Sorsa, jonka valmennuksessa hän rakensi hyvän pohjan urheilu-uralle. Ammattilaispyöräilijän ura avautui 18-vuotiaana norjalaisen joukkueen Uno-X Mobilityssä, jossa hänen valmennuksestaan vastaa edelleen hollantilainen Jelle De Jong

Viisi kysymystä:

Mikä on se yksi asia, joka motivoi urheilussa?

Anniina: Urheilussa minua motivoi itseni kehittäminen. Olen erittäin kiinnostunut suorituskykyyn liittyvästä datasta, ja analysoin jokaisen harjoitukseni ja kilpailusuoritukseni.

Kuvaile ajatuksiasi kilpailun aikana?

Anniina: Naisten maantiekilpailut ovat 3-4 tunnin mittaisia ja starttiviivalla on 120-160 kilpailijaa. Isossa pääjoukossa on pakko olla koko ajan äärimmäisen keskittynyt, jotta välttyy vaaratilanteilta ja kolareilta. Kilpailun aikana siis ei oikeastaan pysty muuta ajattelemaan kuin huomioimaan kilpailutapahtumia, muiden kilpailijoiden tekemisiä ja oman joukkueen kilpailutaktiikan toteuttamista.

Mitä menestys tarkoittaa sinulle urheilussa?

Anniina: Menestys urheilussa tarkoittaa minulle omassa työssäni ammattipyöräilijänä kehittymistä, joukkueeni menestymistä kilpailuissa sekä omia onnistuneita kilpailusuorituksia.

Mitkä on suurimmat haavesi urheilun saralla ja miten pyrit saavuttamaan ne?

Anniina: En ole haaveilija, enkä ole koskaan oikeastaan haaveillut urheiluun liittyvistä asioista. Keskityn täysillä jokaisen harjoitukseen ja kilpailuun, asetan itselleni urheilijana kehittymiseen liittyviä tavoitteita ja teen töitä tavoitteiden saavuttamiseksi.

Mitkä on ne hetket, jotka saavat sydämesi sykkimään urheilussa?

Anniina: Urheilussa nautin erityisesti joukkuetaktiikoidemme onnistuessa kilpailuissa sekä omien tehoennätysteni tekemisestä.

Kohtaa Pohjoisen tähdet

Anniina Ahtosalo

Maantiepyöräily

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista