Minja Korhosesta vuoden eurooppalainen nuori urheilija

Yhdistetyn urheilija Minja Korhonen valittiin vuoden eurooppalaiseksi nuoreksi urheilijaksi Euroopan olympiakomiteoiden vuosikokouksessa Bukarestissa. Eurooppalaisten olympiakomiteoiden edustajat äänestivät Korhosen Piotr Nurowski –palkinnon voittajaksi viiden finalistin joukosta. Palkinto jaetaan urheilijalle, joka on 14–18-vuotias, menestynyt lajissaan sekä edistänyt olympia-arvoja kilpailuissa sekä kilpailujen ulkopuolella. Palkinto jaetaan erikseen kesä- ja talvilajeille, ja voittajan saama palkintoraha on 15 000 €. 

Esittelypuheessaan eurooppalaisen olympialiikkeen johtajien edessä Korhonen otti kantaa naisten yhdistetyn asemaan Milano-Cortinassa. Hän totesi olevansa pettynyt, että yhdistetty on ainoa laji tulevissa talviolympialaisissa, jossa naiset eivät pääse kilpailemaan. Samalla hän korosti lajin hienoa joukkuehenkeä ja näki lajin tulevaisuuden positiivisesti. 

Otan palkinnon vastaan kaikkien yhdistetyn naisten puolesta. Yhdistetty on naisten puolella nuori laji ja yhdessä olemme olleet rakentamassa kansainvälisestä arvostusta. Uskon naisten yhdistetyn nousevan talviolympialaisiin tulevaisuudessa. Olen palkinnosta iloisesti yllättynyt, kertoo Minja. 

Korhonen on ensimmäinen suomalainen, joka on voittanut Piotr Nurowski -palkinnon. Korhosella on takanaan onnistunut kausi. Hän voitti nuorten olympialaisissa Korean Gangwonissa kaksi kultaa, sekä kultaa FIS:in nuorten maailmanmestaruuskisoissa Planicassa.

Olen ylpeä suomalainen tänään. Minja on upea paitsi urheilijana, myös roolimallina. Hän uskaltaa nostaa asioita esille, ja tekee sen positiivisesti. Hän edustaa ylpeästi lajiaan yhdistettyä, ja luo samalla mitä parhainta suomikuvaa energisyydellään ja ystävällisyydellään. Tänään Minja säteili lavalla ja vahvat urheilusuoritukset taustalla siivittävät hänet voittoon, sanoo Suomen Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori. 

Lue lisää Euroopan olympiakomiteoiden Piotr Nurowski -palkinnosta

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista