Olympiakomitean liikuntahaaste Ramirentille synnytti ”mukavaa pöhinää arkeen”

Konevuokraajana tunnettu Ramirent otti innolla vastaan Olympiakomitean liikuntahaasteen. Neljä viikkoa kestäneen haasteen aikana Ramirentin henkilöstö liikkui yli 28 000 kilometriä, kirjasi yli 3000 liikuntakertaa ja lähetti yli 13 000 tsemppiviestiä työkavereille.

Ramirentillä ei ole aiemmin toteutettu yhtä laajaa, koko henkilöstöä koskevaa liikuntahaastetta, joten HR Manager Anne Luodonpäätä hiukan jännitti, miten kampanja toimii ja miten se tavoittaa eri puolilla Suomea työskentelevän henkilöstön.  

– Yllätyin positiivisesti, miten innokkaasti porukka tarttui haasteeseen. Kampanja oli nousujohteinen. Mitä pidemmälle haaste eteni, sitä useampi lähti mukaan keräämään lisää askelia ja kilometrejä. 

Haasteen tavoitteena oli saada kasaan 20 000 liikuttua kilometriä.  

– Sovimme, että jos tavoite saavutetaan, lahjoitamme 2000 euroa Olympiakomitean Lasten liike -toimintaan, Luodonpää kertoo. 

Tavoite saavutettiin 20 päivässä ja Ramirent luovutti Lasten liike -stipendin Olympiakomitealle 15.3. 

Haaste lisäsi yhteisöllisyyttä  

Luodonpää on erittäin tyytyväinen liikuntahaasteen numeraalisiin tuloksiin, etenkin henkilöstön lähettämiin tsemppiviesteihin työkavereille.  

– 13 805 kannustusviestiä työkaverille neljän viikon aikana on tosi paljon ja saimmekin siitä kiitosta Olympiakomitealta.  

– Haaste toi selvästi mukavaa pöhinää arjen keskelle. Siitä oli helppo aloittaa keskustelu esimerkiksi lounaspöydässä. Oli tosi kiinnostavaa kuulla, mitä kaikkea henkilöstö harrastaa vapaa-ajalla.  

– Haasteen merkittävin anti oli varmasti siinä, että se lisäsi yhteisöllisyyden kokemuksia. Kampanjaan liittyvän kuvahaasteen kautta opimme tuntemaan toisiamme vähän paremmin. Työkavereiden tunteminen on tärkeä kulmakivi tiimiytymisessä. 

– Uskon vahvasti, että haaste myös lisäsi henkilöstön liikkumista, vaikka siitä ei faktaa olekaan. Liikunnalla on paljon hyviä vaikutuksia sekä henkiseen että fyysiseen terveyteen, joten kaikki liike on kotiin päin, Luodonpää toteaa. 

Tsempparit tiimien vauhdittajina

Haasteeseen osallistui lähes 200 Ramilaista, jotka jaettiin tiimeihin. Jokaiselle tiimille nimettiin myös oma tsempparinsa, jonka tehtävä oli kannustaa tiimiä kohti parempia tuloksia. 

Kun tsemppareita haettiin, asiakkuuspäällikkö Johanna Sirkiä ja toimipistetyöntekijä Linda Salin ilmoittautuivat vapaaehtoisiksi. Miten he kokivat roolinsa kisan tsemppareina? 

– Olen paljon liikkuva ihminen, joten tuntui luonnolliselta lähteä tsemppariksi mukaan haasteeseen, sanoo Sirkiä. 

– Oli ihana tutustua kampanjan kautta Ramilaisiin paremmin. Kuvat liikuntasuoritusten yhteydessä toivat työkaverit ympäri Suomen lähemmäksi ja tutummiksi. Koko haasteen ajan oli todella iloinen, positiivinen ja hyvä yhteishenki. Moni sai kipinän pieneenkin liikkumiseen, kun kannustuksia tuli. Itsellekin oli kiva huomata, miten kilometrit karttuivat ja pienetkin liikkumiset laskettiin. Mielestäni pientä kilpailuhenkeäkin oli havaittavissa, vaikka leikkimielisestä kisasta olikin kyse. Tsemppiviestit antoivat potkua treeneihin, ja moni taisi niiden avulla jopa ylittää itsensä. Mahtavaa oli, että saimme kerättyä tavoitteen kasaan, ja reilusti ylikin. Tällaisia yhteishenkeä nostattavia juttuja voisi olla enemmänkin. 

Myös Salin tarttui haasteeseen isolla innolla. 

– Oli mahtava huomata, kuinka ihan pienilläkin jutuilla, vaikka kävellen ruokakauppaan, saa lisättyä huimasti arkiliikuntaa. Ihanaa oli myös itse saada kannustuksia kollegoilta, mikä antoi puhtia omaan tekemiseen. Plussana tässä oli, että pääsi tutustumaan toisiin. On ollut todella kiva saada vielä jälkeen päin viestejä, että oma tekeminen kannusti heitä liikkumaan. Totta kai oli myös hienoa, että saimme porukalla tavoitteen täyteen, Salin toteaa. 

Ramirentin toimitusjohtaja Mikael Kämpe kannustaa ja kiittää henkilöstöä liikuntahaasteen onnistumisesta. 

– Oli todella hauskaa ja mukavaa toteuttaa tämä liikuntahaaste. Samalla, kun se tsemppasi omaa liikkumista, oli todella mielenkiintoista nähdä ja oppia, miten paljon erilaisia lajeja ja harrastuksia henkilökunnalla on. On tärkeää, että yrityksessä kannustetaan liikuntaan, sillä se on osa työhyvinvointia ja samalla tukee turvallisuutta työpaikalla. Nyt on olympiavuosi ja meidän emoyhtiö Loxam on Pariisin olympialaisten kumppani, joten liikuntahaaste osui hyvään ajankohtaan. Kiitos koko henkilökunnalle haasteen vastaanottamisesta ja tavoitteen saavuttamisesta sekä iso kiitos Olympiakomitealle liikuntahaasteen toteuttamisesta, Kämpe lausuu. 

Ramirent Finland Oy on johtava palveluyritys, joka tarjoaa konevuokrausta, telineitä ja sääsuojausta rakentamiseen, teollisuuteen ja tapahtumiin. Konevuokrauksen liitännäiset palvelutoiminnot, kuten suunnittelu- ja asennus- sekä logistiikkapalvelut, ovat yksi Ramirentin vahvuus. Autamme asiakkaitamme työskentelemään turvallisesti ja tehokkaasti vuokraamalla juuri heille sopivia koneita sekä palvelemalla sujuvasti ja positiivisella asenteella. Ramirent Finland Oy:ssä työskentelee noin 600 ramilaista, ja koko Ramirent-konserni työllistää 3 000 henkilöä yhdeksässä Pohjois- ja Itä-Euroopan maassa. Ramirent kuuluu Loxam-konserniin, joka on maailman neljänneksi suurin kone- ja laitevuokraamoalan yritys.

Artikkelikuvassa vasemmalta: Ramirentin myynti- ja markkinointijohtaja Arto Palsio, toimitusjohtaja Mikael Kämpe, henkilöstöjohtaja Anne Luodonpää sekä Suomen Olympiakomitean Karri Koivu.

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista