Onko seurassasi päätoimisia työntekijöitä? – Tervetuloa Seurojen päätoimisten päivään 9.11. Vantaalle!

Olympiakomitea kutsuu seurojen päätoimiset työntekijät seminaaripäivään Vantaalle torstaina 9.11. Päätoimisten päivä tarjoaa loistavan mahdollisuuden tavata kollegoita ympäri Suomen. Päivän ohjelma tarttuu monipuolisiin ajankohtaisiin teemoihin, muun muassa vastuullisuuteen, johtamiseen, digitalisaatioon ja työnantajaosaamiseen. Olympiakomitean seura- ja jäsentoimintayksikön johtaja Jaana Tulla näkee tärkeänä, että seurojen päätoimiset työntekijät pääsevät pureutumaan ajankohtaisiin aiheisiin yhdessä.

– Ammattimaisuuden trendi on ollut seurakentällä kasvussa ja viimeisten tutkimusten mukaan päätoimisia on seuroissa noin 6 000. Yli 500 000 vapaaehtoisen työ on suomalaiselle seuratoiminnalle korvaamattoman tärkeää, mutta tarvitsemme päätoimisia vapaaehtoisten tueksi, jotta pystymme tarjoamaan mahdollisimman monipuolista tarjontaa potentiaalisille harrastajille, kilpailijoille sekä muutoin seuratoimintaan osallistuville aina vauvasta vaariin, Tulla kuvaa.

Päivän seminaariesitysten lisäksi aikaa on varattu myös yhteiseen keskusteluun sekä pienryhmätyöskentelyyn.

– Suomalainen seuratoiminta ei ole ainoastaan Suomen suurin kansanliike vaan myös Suomen suurin työssäoppimisen keskittymä. Haluamme tilaisuuden olevan mahdollisuus tavata kollegoita ja kehittää omaa osaamista. Seura-arki on usein hyvin kiireistä ja ajoittain pysähtyminen voi olla haastavaa. Päätoimisten päivän avulla tarjoamme mahdollisuuden kuulla ajankohtaisia aiheita laajalti yhdessä tilaisuudessa. Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleeksi tilaisuuteen, Tulla jatkaa.

Seurojen päätoimisten päivän ohjelma:

9.30 Ilmoittautuminen ja aamukahvit

10.00 Seminaarin avaus, Taina Susiluoto, toimitusjohtaja, Suomen Olympiakomitea

10.30 Urheilun työsuhdeasiat, Urheilutyönantajat ja urheilun työehtosopimusjärjestelmä, Antti Kujala, asiantuntija, Palvelualojen työnantajat PALTA ry (esityksen jälkeen yhteistä keskustelua)

11.30 Seuran taloushallinnon tehostaminen digitalisaatiolla, Eetu Östlund, Urheiluseurojen taloushallinnon asiantuntija, Rantalainen Oy: Avaimet onnistumiseen – Kuinka taloushallinto digitalisoidaan käytännössä? (esityksen jälkeen yhteistä keskustelua)

12.30 Lounas

13.30 Vastuullinen seuratoiminta: Vastuullisuuden ajankohtaiset teemat ja keskustelua pienryhmissä, Elina Laine, Suomen Olympiakomitea ja SUEK:n puheenvuoro

15.00 Iltapäiväkahvit

15.30 Miten kohdata vanhemmat seuratoiminnassa? Sami Halme, Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Malli ongelmatilanteiden ratkomiseen, Eija Alaja, Suomen Olympiakomitea

17.00 Päivän päätös ja loppusanat

Ilmoittaudu Seurojen päätoimisten päivään keskiviikkoon 25.10. mennessä Suomisportissa.

Osallistumismaksu on 80e/henkilö. Osallistumismaksu kattaa tilaisuuden ohjelman, aamu- ja iltapäiväkahvitarjoilun sekä lounaan. Maksu suoritetaan ilmoittautumisen yhteydessä Suomisportissa. Ilmoittautuminen on sitova.

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista