Oulun Voimistelijat työllistää nuoria Cloettan stipendillä

Suomen Olympiakomitean yhteistyökumppani Cloetta Suomi lahjoittaa 2000 euron arvoisen stipendin Oulun Voimistelijat ry:lle. Stipendi mahdollistaa seuran kesätoiminnan ja lasten liikuntaleirien järjestämisen kesällä 2024.

Oulun Voimistelijat on yksi Suomen vanhimmista suomenkielisistä naisvoimisteluseuroista. Seurassa on noin 1200 jäsentä ja se on saanut sekä lasten ja nuorten että aikuisten liikunnan tähtimerkit osoituksena laadukkaasta seuratoiminnasta. Seuran toiminnanjohtaja Eeva Juola on yksi seuran pitkäaikaisimmista työntekijöistä.

– Olemme yllättyneitä ja todella iloisia seuran saamasta stipendistä. Seuran talous vaatii tiukkaa kulukuria ja tällainen ihana yllätys keventää mieltä tosi paljon. Kohdennamme palkintosumman juuri siihen, mihin se on tarkoitettukin eli nuorten palkkaamiseen, Juola kertoo.

– Tänä kesänä voimme pyörittää kesätoimintaa neljän kesätyöntekijän voimin. He ohjaavat lasten kesäleirejä, tekevät seuran toimistotöitä ja somettavat. Lasten liikunnallisille päiväleireille voi tulla ilman lajitaustaa liikkumaan, voimistelemaan ja temppuilemaan. Päiväleirit sisältävät ruokailun ja helpottavat siten lasten vanhempienkin kesäjärjestelyjä.

Strategiana ”Ikuinen rekry”

Juola kertoo, että seuran oli tarkoitus palkata aluksi vain yksi nuori.

– Saimme kuitenkin kaksi niin hyvää hakemusta, että halusimme palkata molemmat, taloudellisen riskin uhallakin.

Juola korostaa, että seura pyrkii tarjoamaan palkallista työtä nuorille aina, kun se vain on mahdollista.

– Meiltä kysytään usein töitä. Nytkin olemme juuri valinneet tuntiohjaajat ensi kaudelle. Vaikka ohjaajat olisi valittu, otan kuitenkin aina uusien hakijoiden yhteystiedot ylös, sillä usein tulee yllätyksiä ja tarvitaan tuuraajia. Olen sanonut, että meillä on seurassa ikuinen rekry. Haluamme tarjota nuorille mahdollisuuksia päästä seuratyöhön mukaan. Se on tärkeää seuran jatkuvuuden takaamiseksi.

Seurassa on parhaillaan käynnissä myös haku kilpalajien valmennuspäälliköksi.

– Olimme tehneet jo valinnan, mutta valittu ei päässytkään perhesyistä muuttamaan Ouluun. Nyt etsimme uudestaan osaavaa valmennuspäällikköä joukkuevoimisteluun, kilpa-aerobiciin ja rytmiseen voimisteluun, Juola kertoo.

Cloetta Suomen toimitusjohtaja Ville Perho onnittelee Oulun Voimistelijoita pitkäjänteisestä seuratyöstä.

– Oulun voimistelijat tekee hienoa työtä palkkaamalla nuoria seuran työntekijöiksi ja sitouttamalla heitä mukaan seuratoimintaan. Nuoret saavat arvokasta työkokemusta ohjaamisesta ja seura pystyy tarjoamaan matalan kynnyksen liikunta-aktiviteetteja lapsille läpi kesän. Osa nuoristakin urheilijoista joutuu lopettamaan uransa eri syistä liian aikaisin, mutta löytää intohimonsa valmennuksesta tai muista seuran taustatehtävistä. Tämän polun määrätietoinen edistäminen on äärettömän arvokasta kaikessa seuratyössä, Perho toteaa.

Tähtiseura-ohjelma

Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen yhteinen laatuohjelma, joka tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta: seuratoimintaa. Tähtiseurat kehittävät seurakulttuuria päivittäin kohti parempaa. Toimintaa tarkastellaan ja kehitetään säännöllisesti.

Laatuohjelma on kaikille avoin ja kutsuu mukaansa niin pienet kuin suuretkin seurat. Ohjelma tarjoaa seuroilla erilaisia työkaluja ja asiantuntijoiden apua seuran itsearviointiin ja auditointiin sekä helppokäyttöisen Tähtiseura-verkkopalvelun Suomisportissa.

Cloetta on Tähtiseura-ohjelman pääyhteistyökumppani.

Cloetta Suomi Oy on Suomen Olympiakomitean yhteistyökumppani, jolle kumppanuus on osa yrityksen vastuullisuustyötä.

Artikkelikuva: Oulun Voimistelijat

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista