Seitsemännen SM-viikon aika – Lahdessa tutun laaja lajikirjo

Kotimaisen urheilun kesäinen näyteikkuna SM-viikko käynnistyy torstaina seitsemännen kerran. Isäntänä toimii urheilukaupunki Lahti, joka tarjoilee upeat puitteet taas laajalle lajikirjolle aina sunnuntaihin asti (3.-6.8.2023). Luvassa on neljä päivää urheilun juhlaa maalla, vedessä ja ilmassa. Kaikkiin tapahtumiin on yleisöltä vapaa pääsy.

Esimakua viikosta tarjoillaan toki jo keskiviikkona 2.8. kello 10-14, kun Lahden kaupungin tapahtumapalvelut, Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu sekä SM-viikko ovat mukana Lahden torilla järjestettävillä kuukausimarkkinoilla. Esillä on muutamia SM-viikon lajeja.

SM-viikon tavoitteena on saada lajeille uutta yleisöä, uusia harrastajia ja medianäkyvyyttä. Luvassa on myös suurkilpailutunnelmaa lajien yhteisenä näyteikkunana.

– Näin suuren lajimäärän sijoittelu neljän päivän ajalle ja aikataulujen synkronointi lajiliittojen, isäntäkaupungin eri toimijoiden ja Ylen tuotanto- ja lähetysaikataulujen kanssa on vaativa palapeli. Yhteistyössä ja hyvässä hengessä olemme saaneet aikaan hyvä lopputuloksen, kertoo SM-viikon tuottaja Päivi Harri.

Vuosien varrella SM-Viikolla on ollut mukana lähes 80 eri urheilulajia. Tällä kertaa Lahdessa Suomen mestaruuksista kilpaillaan kaikkiaan 23 lajissa: avovesiuinti, beach taekwondo, coastal-soutu, frisbeegolf, jousiammunta, judo, kahvakuulaurheilu, kriketti, lacrosse, lippupallo, maratonmelonta, mölkky, otevoimailu, petanque, puuvenesoutu, pyöräsuunnistus, speedgolf, tankotanssi, ultimate, vahvin SM ja X-trial. SM-viikon lajiesittelyt löytyvät nettisivuilta.

SM-viikko tuo näkyville myös reilua kilpailua ja puhdasta urheilua. Tapahtuma on osa Suomen urheilun eettinen keskus SUEKin kesäkiertuetta ja esittelypiste on perjantaina ja lauantaina mukana kisapaikoilla tuomassa reilun kilpailun viestiä. Esittelypisteellä urheilijat ja yleisö voivat äänestää tapahtuman reilun pelin urheilijaa

Yle lähettää tutun laajasti lähetyksiä SM-viikoilta kaikkien kisapäivien aikana TV2:ssa sekä Areenassa. Ylen SM-viikon lähetysaikataulun löydät täältä.

SM-viikko voi seurata myös sen omista sosiaalisen median kanavista Facebookissa, Twitterissä, Instagramissa ja YouTubessa.

Olympiakomitea on aktiivisesti mukana SM-viikon operatiivisessa toteuttamisessa ja uutisoi myös tapahtumasta päivittäin nettisivuillaan www.olympiakomitea.fi sekä sosiaalisen median
kanavissaan.

Tsekkaa nämä: 


Teksti: Toni Flink

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista