SM-viikko tuo maaliskuussa Jyväskylään vauhtia, voimaa ja tarkkuutta

SM-viikko on urheilun monilajitapahtuma, joka tuo maaliskuussa 2024 Jyväskylään 18 urheilulajin suomalaishuiput kilpailemaan lajiensa mestaruuksista.

Seuraava SM-viikko järjestetään Jyväskylässä 8.–10. maaliskuuta 2024. Kolmen kisapäivän aikana jaossa on mestaruuksia ja mainetta seuraavissa lajeissa: hiihtosuunnistus, jousiammunta, judo, jääravit, kahvakuulaurheilu, kaukalopikaluistelu, kriketti, kädenvääntö, lippupallo, maastanosto, snooker, snowcross, snow rugby, taekwondo, taido, tukinnosto, uinti ja x-trial.

Jyväskylässä järjestettävä SM-viikko on järjestyksessään kahdeksas, ja kolmas talvella järjestettävä tapahtuma. Yhteensä SM-viikoilla on ollut mukana 85 eri urheilulajia. Jyväskylässä nähdään monipuolinen kattaus niin SM-viikon konkareita kuin ensikertalaisiakin. Yksi uusista lajeista SM-viikon lajikattauksessa on raviurheilu.

– Odotamme innolla tulevaa SM-viikkoa! Meillä on jo pidempään ollut haaveena järjestää jääravitapahtuma aivan Jyväskylän keskustan tuntumassa ja SM-viikko tuntui luontevalta tilaisuudelta viedä suunnitelmaa eteenpäin. Raviurheilun historiassa nimenomaan järven jäillä ajetuilla ravikilpailuilla on ollut merkittävä rooli, kertoo kisajärjestelyistä Suomen Hippos ry:n kanssa vastaavan Killerin raviradan toimitusjohtaja Miika Lähdeniemi.

Myös kamppailulajit ovat hyvin edustettuina Jyväskylän SM-viikolla.

– On todella hienoa, että laji- ja muu yleisö pääsee jälleen seuraamaan näiden kamppailulajien SM-kilpailuja yhden viikonlopun aikana yhdessä kaupungissa. Teemme tiivistä yhteistyötä monella eri osa-alueella, mutta kilpailuja päästään harvemmin järjestämään yhdessä, kommentoivat Karateliiton toiminnanjohtaja Pirkko Heinonen, Judoliiton järjestöpäällikkö Otto Favén ja Taekwondoliiton toiminnanjohtaja Tatu Iivanainen.

Mukana olevien lajien lisäksi SM-viikon järjestäjä KOKO Tapahtuma on julkistanut päiväkohtaisen lajiohjelman kisapaikkoineen.

– SM-viikon ohjelman rakentaminen ei ole mikään ihan yksinkertainen juttu, onhan mukana varsin erilaisia urheilulajeja, joilla jokaisella on omat kilpailuaikataulunsa, vaatimuksensa ja sääntönsä. Lisäksi Ylen tuotanto- ja lähetysaikataulut vaikuttavat vahvasti kokonaisuuteen. Tällä kertaa aikataulun laatiminen sujui erityisen sujuvasti ja hyvässä hengessä, kiittelee SM-viikon tuottaja Päivi Harri.

Aiempien vuosien tapaan Yle Urheilu välittää kisatapahtumia ja tunnelmia kattavasti kanavissaan koko viikonlopun ajan.

SM-kilpailuiden lisäksi Jyväskylän SM-viikolla järjestetään lajikokeiluita ja -esittelyjä yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. SM-viikon päätöspäivän suunnitelmissa on myös Lutakonaukiolle jääravitapahtuman yhteyteen sijoittuva koko perheen talviriehatapahtuma.

Suomen Olympiakomitean hallinnoimaa SM-viikkoa tehdään ja toteutetaan lajiliittojen ja paikallisten urheiluseurojen ja muiden toimijoiden välisenä yhteistyönä. Tapahtuman käytännön toteutuksesta vastaa KOKO Tapahtuma Osuuskunta yhdessä Yle Urheilun ja Jyväskylän kaupungin kanssa. Liikuntajohtaja Anna-Leena Sahindal toivottaa kaikki kilpailijat taustajoukkoineen tervetulleiksi liikuntapääkaupunkiin:

– Liikuntapääkaupunki Jyväskylä toivottaa kaikki lajit lämpimästi tervetulleeksi mukaan vuoden 2024 SM-viikolle. Tapahtumassa on erittäin mielenkiintoinen ja monipuolinen lajikattaus, joka tulee tarjoamaan jännitystä, vauhtia ja elämyksiä kolmen upean päivän ajan. Jyväskylän kattavat urheiluolosuhteet antavat lajeille oivalliset puitteet järjestää SM-viikon tapahtumia.

SM-viikko 8.-10.3.2024 Jyväskylässä
MITÄ? Mukana olevat lajit löydät täältä.
MISSÄ? Kilpailupaikat voit katsoa täältä.
MILLOIN? Päiväkohtainen kilpailuohjelma löytyy täältä.

Lisätietoja:
SM-viikko: vastaava tuottaja Päivi Harri, paivi.harri@kokotapahtuma.fi, 045 264 2263
Jyväskylän kaupunki, liikuntapalvelut: projektisuunnittelija Joni Oksanen, Joni.Oksanen@jyvaskyla.fi, 040 777 5946

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista