Suomen Olympiakomitea tukee Koripalloliiton selvitystä epäillystä fyysisen koskemattomuuden loukkaamisesta Universiadeissa

Suomen Koripalloliitto on tänään tiedottanut käynnistäneensä kurinpitokäsittelyn epäillystä fyysisen koskemattomuuden loukkauksesta, joka tapahtui Suomen miesten koripallojoukkueessa Kiinan Chengdussa pidetyissä Universiadeissa. Universiadit ovat Suomen Olympiakomitean toiminnan piiriin kuuluvat monilajikisat. Tutkinnan kohteena olevat tapahtumat sisältävän kahden pelaajan yhteenoton, jossa osapuolet ovat loukanneet toistensa fyysistä koskemattomuutta.

-Tuomitsemme kaiken väkivallan ja fyysisen koskemattomuuden loukkaamisen. Epäillyt teot ovat myös vastoin Suomen joukkueen arvoja ja toimintatapoja. Olemme käynnistäneet asiasta selvityksen yhdessä Koripalloliiton kanssa, kertoo Suomen Olympiakomitean kisa- ja lajiohjelmien johtaja Leena Paavolainen.

-Suomen Olympiakomitean arvokisajoukkueiden jäsenet sitoutuvat joukkueen toimintatapoihin ja arvoihin joukkueen jäsenen sopimuksessa. Sopimuksen vastainen toiminta on viety asianmukaisesti Koripalloliiton kurinpitomenettelyyn. Suomen Olympiakomitea tukee Koripalloliittoa menettelyn aikana, Paavolainen toteaa.

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista