Suomi yhdistetyn joukkuekilpailun kahdeksas – Sallisella epäonninen halfpipe-karsinta 

Jon Sallinen kaatui molemmat laskunsa ja karsiutui freeskin halfpipen finaalista. Karsinnan voittoon laski Yhdysvaltojen Aaron Blunck.   

Ensimmäisellä laskulla Sallisen viimeisen tempun ponnistus meni ohi, kun suksi lipsahti juuri ennen ponnistusvaihetta ja Sallinen lensi pipen hyllylle kameramiehen päälle. Sallinen satutti solisluutaan ensimmäisessä laskussa, mutta laski kuitenkin vielä toisen raninsa. Toisella laskulla Sallinen pääsi jälleen viimeisen temppuun asti, mutta ponnistus ei onnistunut ja Sallinen kaatui. Toisesta laskustaan Sallinen sai 18,5 pistettä.  

– Oon vähän pettynyt itseeni, etten saanut kumpaakaan laskua kunnolla laskettua. Treenit on mennyt joka päivä tosi hyvin. Tämä keli ei pelannut mun pussiin. Ekassa laskussa vikassa tempussa suksi jäi siihen lumeen kiinni, ja siitä lensin sitten kameramiehen päälle. Toivottavasti hän on kunnossa. Toisella laskulla oli samoja ongelmia: tokavika hyppy tuli pohjille alas, enkä ollut ihan valmis menemään vikaan hyppyyn. Ehkä vähän pelästyin sitä ekaa laskua.   

Karsinnassa oli mukana 23 laskijaa, joista 12 eteni lauantaina laskettavaan finaaliin  

Suomi kahdeksas yhdistetyn joukkuekilpailussa 

Yhdistetyn joukkuemäen kilpailussa nähtiin Ilkka Herola, Arttu Mäkiaho, Perttu Reponen ja Eero Hirvonen. Suomi sijoittui kokonaiskilpailussa kahdeksanneksi. Olympiavoiton nappasi odotetusti Norjan joukkue. Hopea- ja pronssimitaleista nähtiin huima kiritaisto hiihto-osuudella Saksan ja Japanin välillä. Saksa veti loppusuoralla pidemmän korren ja johdotti joukkueen olympiahopealla. Japani sijoittui näin kolmanneksi.  

Mäkiosuuden jälkeen suomalaisten sijoitus karkasi kauas kärjestä. Tästä huolimatta myös onnistumisia nähtiin, kun Eero Hirvonen ja Perttu Reponen hyppäsivät molemmat yli 120 metriä. Hirvosen tulos oli 123,5 metriä, Reposen 123 metriä. Ilkka Herola hyppäsi 118 metriä, Arttu Mäkiaho 116,5 metriä.   

Herola avasi kilpailun hiihto-osuuden.   

– Mäessä ei ihan onnistunut. Ei päässyt siihen, mihin halusi. Ladulla lähdettiin riskillä. Alku oli liian kova, ettei jaksanut ihan loppuun asti. Ero keulaan kaventui eikä tarvinnut poikien toivottavasti tarvinnut siellä yksin hiihtää, Herola summasi hiihtonsa jälkeen.  

Herola lähetti matkaan Arttu Mäkiahon. Mäkiahon mukaan päivä oli vaikea.  

– Oli varmaan vähän takki tyhjä. Tein sen pahimman virheen, että olisi pitänyt tuo stadion vielä jaksaa tulla ja oli kyllä elämäni pahin tummuminen tuo viimeinen 500 metriä. Oli yllättävän rankka.  

Kolmannen osuuden hiihtänyt Eero Hirvosen mukaan hiihto-osuus sujui paremmin kuin mäkiosuus. 

– Aika tasainen koko reissu. Ei mitään hirveitä ilon pirskahduksia, mutta ei mitään suuria pettymyksiäkään kisojen tasoon nähden. Hiihdon osalta olisi ollut fyysisesti pikkuisen parempi fiilis, mutta se ei tuossa hirveästi päässyt näkymään.  

Ankkuriosuudella hiihti Perttu Reponen. Erityisen tyytyväinen Reponen oli kilpailun hyppyosuuteen.  

– Oli reissun paras hyppy ainakin tuosta isosta mäestä. Oikeaan paikkaan hyvä hyppy. Ladulla oli kyllä tosi vaikea päivä. Hieno paikkahan siinä oli ankkurina olla, mutta ei vaan saanut tänään itsestään parasta näytettyä. Totta kai oli siisti kokemus ja reissu kaiken kaikkiaan. Ihan hyvät fiilikset jäi sen suhteen. Olen valmiimpi taistelemaan kunnon sijoituksista seuraavissa kisoissa.  

Jenni Saarinen 25:s naisten yksinluistelussa 

Jenni Saarinen pääsi toistamiseen estradille taitoluistelussa, kun hän eteni lyhytohjelmasta poikkeussäännön turvin vapaaohjelmaan 25:ntenä urheilijana. Saarisen ohjelmaan mahtui kaatuminen kolmoisflipissä ja kolmoistulpissa, mutta ohjelman vaikeimman hypyn hän selvitti kunnialla. Saarisen pisteet vapaaohjelmasta olivat 96,07 ja kokonaispisteet 153,04.  

– On tosi helpottunut olo. Oli taas steppi eteenpäin tämän ohjelman kanssa. Toki sinne tuli niitä virheitä tänään liikaa, mutta oli paras fiilis tässä ohjelmassa mitä koko kauden aikana ollut, Saarinen kertoi.  

– Kolmoistulppi oli turhanpäiväinen lipsahdus, en edes muista milloin hän olisi kolmoistulpin kaatunut. Ohjelmaan mahtui positiivistakin; Jenni sai vaikeimmasta kolmoishypystä onnistuneen suorituksen ensimmäistä kertaa tällä kaudella, kommentoi valmentaja Minna Järvinen.   

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista