Vuorelan Kunto palkittiin Vuoden 2023 aikuisten Tähtiseurana – ”Kuuntelemme liikkujien toiveita ja rakennamme tarjontaa tältä pohjalta”

Vuorelan Kunto on palkittu Vuoden 2023 aikuisten Tähtiseurana. Seuran 743 jäsenestä jopa 400 on aikuisliikkujaa. Vuorelan Kunnon seuravastaava Anna Tissari uskoo, että seuran laaja ja monipuolinen tarjonta on innostanut myös aikuiset mukaan toimintaan.

– Tällä kevätkaudella meillä pyörii peräti 30 erilaista ryhmäliikuntatuntia ja kussakin ryhmässä liikkujia on mukana hienosti. Lisäksi avantouinti on tiivis osa toimintaanne ja vastaamme sekä sauna- että uintipuitteista, vaikka avantouimareita ei suoranaisesti lasketa jäsenrekisteriimme, Tissari kertoo.

Noin 3 000 asukkaan Vuorela sijaitsee Siilijärven kunnan eteläisimmällä alueella. Seuran jäsenistö on kasvanut tasaisesti myös koronavuosien jälkeen.

– Ihmiset haluavat käyttää vapaa-aikaansa asioihin, jotka aidosti innostavat ja kiinnostavat. Kuuntelemme liikkujien toiveita herkällä korvalla ja rakennamme tarjontaa tältä pohjalta. Haluamme luoda aktiviteetteja, joihin aidosti halutaan tulla mukaan, Tissari kuvaa.

– Uskon, että tätä kautta olemme saaneet innostettua ihmisiä mukaan myös Vuorelan alueen ulkopuolelta. Ajassa eläminen on tosi merkittävä juttu, hän lisää.

Vapaaehtoistoimijat korvaamaton voimavara 

Tissarin mukaan seuran vapaaehtoistoimijat ovat keskeisessä osassa seuran ympärivuotista toimintaa.

– Ilman heitä emme voisi pyörittää toimintaamme sellaisenaan kuin se nyt. On äärettömän hienoa, että ihmiset haluavat antaa panoksensa seurallemme. Toiminta on nojautunut vapaaehtoistoimijoihin jo 52 vuoden ajan. Nykyisin seurassamme on kaksi palkallista työntekijää.

– Vapaaehtoistoimijat hoitavat muun muassa seuramme rahastonhoidon, kirjanpidon ja palkka-asiat. Lisäksi talkootöin ylläpidetään Vuorelan alueen liikuntapaikkoja. Talvisin vaparimme järjestävät myös latukahvilan hiihtokaudeksi. Tätä kautta mahdollistamme koko kunnalla yhä parempia liikkumispuitteita, Tissari lisää.

Vuorelan Kunto tekee yhteistyötä laajalti eri toimijoiden kanssa. Mukana on niin Siilinjärven kunta, paikalliset Martat, seurakunta, vanhempainyhdistys kuin Toivalan Urheilijat.

– Esimerkiksi viimeisin ulkokuntosalihanke on toteutettu Siilinjärven kunnan kanssa. Kunta on vahvasti mukana myös tapahtumajärjestelyissämme muiden yhteistyötahojemme kanssa.

– Mitä enemmän saamme ihmisiä kiinnittymään liikuntaan ja urheiluun, on tämä valtava rikkaus. Yhteisöllisyys on merkittävä kivijalka sekä seurassamme että koko kunnassa. Tunnistamme yhteisen maalin ja haluamme kaikki tähdätä siihen – haluamme, että mahdollisimman moni pysyy hyvässä kunnossa mahdollisimman pitkään.

Vuoden aikuisten Tähtiseura -palkinto on osoitus seuran onnistumisista 

Vuoden aikuisten Tähtiseura -palkinto on Tissarin mukaan tärkeä meriitti koko seuralle.

– Palkitseminen on seurallemme tosi iso juttu. Tämä on hieno osoitus siitä, että meitä tarvitaan ja tekemisellämme on merkitystä.

– Seuraväki ei aina välttämättä edes ymmärrä, kuinka isoja asioita tässä tehdäänkään. Vaikutukset ovat Vuorelan alueella monin tavoin korvaamattomia. On hienoa, että meidät on huomioitu tällä tavoin, Tissari kiittelee.

Teksti: Aliisa Varuhin

Kuvat: Raimo Jäykkä

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista