Siirry sisältöön
Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Valmennusrahasto

Yleisen valmennusrahaston tarkoituksena on hallita Suomessa yleisesti verovelvollisten urheilijoiden aktiiviuran valmennus- ja urheilutoimintaa varten rahastoimia urheilemisesta saatuja tuloja. Rahastoon voi siirtää tuloverolain 116 a §:ssä tarkoitettuja tuloja.

 

Ajankohtaista

Valmennusrahaston taustalla oleva Suomen Urheilijoiden Tukisäätiö ja Suomen Olympiakomitean tukisäätiö, joka on Olympiarahaston taustalla oleva säätiö, sulautuivat Suomen Urheilun tukisäätiöksi 31.12.2020. Fuusion avulla mahdollistetaan taloudellisesti tehokkaampi hallinto ja mahdollisuus säätiön varojen järkevään sijoittamiseen.

Valmennusrahaston asiamiehenä aloitti 1.1.2021 Perttu Pajukoski. Vuosimaksu 2021 on 55 euroa.

 

Ohje kilpailunjärjestäjälle:

Maksettaessa kilpailupalkintoja valmennusrahastoon, on maksun viestitiedoissa mainittava selkeästi, että kyse on kilpailupalkinnosta. Viestitietoihin merkitään urheilijan nimen ja urheilijatunnuksen lisäksi myös kilpailun nimi, päivämäärä ja sijoitus. Esimerkiksi: Matti Meikäläinen 1999-190, Takakylän Eliitti 21.11, 3. palkinto. Kilpailuissa, jossa palkinnon saajia on yli kuusi voi kilpailun järjestäjä siirtää kilpailupalkinnot yhdellä tilisiirrolla säätiöön. PDF palkinnonsaajista kaikkine tietoineen on toimitettava valmennusrahasto@olympiakomitea.fi osoitteeseen maksupäivänä.

 

Ohje kululaskuihin:

Urheiluhieronta hyväksytään valmennusrahaston kuluksi sellaisenaan. Muiden vastaavien hoitokulujen kohdalla tulee käydä selvästi ilmi, että ne ovat aiheutuneet urheilusta. Koska rahasto ei ole terveydenhoidon asiantuntija, tulee selvitys olla luotettavalta taholta, lähinnä lääkäriltä. Muukin selvitys voidaan hyväksyä, jos sillä voidaan luotettavasti selvittää, että kulu on aiheutunut urheilusta. Hoitokulut arvioidaan tapauskohtaisesti annettujen selvitysten perusteella.

 

Käytännön ohjeita ja yhteystietoja

 • Suomen Urheilun tukisäätiön asiamiehenä toimii Arto Kuusisto.
 • Valmennusrahaston asiamiehenä toimii Perttu Pajukoski. etunimi.sukunimi@olympiakomitea.fi, puh. 050 329 1228
 • Saldokyselyt ja vastaavat kysymykset osoitteeseen valmennusrahasto@olympiakomitea.fi. Yhteydenotot sähköpostitse. Poikkeustapauksissa 050 5620 561 (arkisin klo 10-14).

Pankkiyhteys: Nordea Pankki Suomi Oyj FI49 1562 3000 1034 91

Liittyminen ja vuosimaksu

 • Suomen Urheilijoiden Tukisäätiön rahastoon voi liittyä urheilija, jolla on vähintään 800 euron vuotuiset urheilutulot. Valmennusrahastoon voivat liittyä vain yksilöurheilijat.
 • Valmennusrahaston vuosimaksu on 55,00 euroa/vuosi. Vuosimaksu otetaan suoraan urheilijan säätiössä olevalta tililtä.

Vuosimaksun lopetus

 • Mikäli urheilu-ura on päättynyt tai rahaston käyttö loppunut, ilmoita siitä aina rahastoon. Vuosimaksu peritään niin kauan, kunnes rahaston käytön loppumisesta on tehty ilmoitus tai rahasto-oikeus on päättynyt.

Maksuaikataulu

 • Maksupäivä on yleensä kerran viikossa. M2-järjestelmässä urheilija voi seurata kulujen hyväksyntäprosessia.

Ulkomaan urheilutulon rahastointi

 • Ulkomaantulon rahastoinnin edellytykset ovat samat kuin kotimaisen tulon rahastoinnissa. Rahastoitava tulo on urheilutuloa, joka on sponsorituloa tai kilpailujen palkinto- ja starttirahoja.
 • Ulkomaisista sponsorituloista on oltava kolmikantasopimus urheilijan, sponsorin ja lajiliiton kesken. Kolmikantasopimuksen kopio on toimitettava rahastoon.
 • Ulkomaisista palkinto- ja starttirahoista tulee aina olla selvitys, jonka urheilija antaa selvityslomakkeella rahastoon.
 • Raha maksetaan ulkomailta suoraan rahaston tilille tilisiirtona. Maksutietoihin kirjataan urheilijan nimi ja henkilökohtainen urheilijanumero. Jos raha on maksettu käteisellä, urheilija vaihtaa valuutan ja tekee euromääräisen tilisiirron rahaston tilille kotimaassa.
 • Jos urheilija siirtää valmennusrahastoon ulkomailla jo lähdeverotettua tuloa, pidätettyä veroa ei voi laskea hyväksi verovuoden muista tuloista. Urheilijan ei näin ollen kannata siirtää valmennusrahastoon ulkomailla lähdeverotettua urheilutuloa, vaan ottaa ulkomaantulo verovuoden verotettavaksi tuloksi ja vaatia ulkomaille maksettu vero hyvitettäväksi kotimaan ansioverotuksessa.

Name of account holder: Suomen Urheilun Tukisäätiö
Address of account holder: Valimotie 10, 00380 Helsinki, Finland
Bank name: Nordea Finland
Address: Aleksanterinkatu 36, 00020 Nordea, Finland
Bank account: IBAN: FI49 1562 3000 1034 91 Swift: NDEAFIHH

 

Päivärahat ja kilometrikorvaukset 2021

 • yli 6 tuntia 20,00 euroa
 • yli 10 tuntia  44,00 euroa
 • kun matkaan käytetty aika ylittää viimeisen täyden matkavuorokauden
  – vähintään 2 tunnilla 20,00 euroa
  – yli 6 tunnilla 44,00 euroa
 • Kilometrikorvaus 2021 on 44 senttiä kilometriltä

Ulkomaan päivärahat löytyvät verohallinnon sivuilta www.vero.fi

Säännöt, ohjeet ja lomakkeet

HUOM! Luethan menettelytapaohjeen ennen ilmoittautumistasi jäseneksi

Valmennusrahasto kerää urheilijan henkilötietoja rahaston ja urheilijan yhteydenpitoa ja maksutapahtumia varten. Lisäksi tietoja tarvitaan verottajalle tehtäviä ilmoituksia varten. Urheilijanumero annetaan myös lajiliiton edustajalle, liiton niitä tiedustellessa. Muille tietoja urheilijasta ei kerrota tai anneta.

Henkilötiedot on talletettu Olympiakomitean taloushallinnon järjestelmiin. Tiedot poistetaan, kun urheilijan rahaston käyttöoikeus päättyy ja urheilijan rahat on nostettu. Poiston jälkeen rekisteriin jää urheilijan koko nimi ja urheilijatunnus uudelleen ilmoittautumista varten.

Yhteyshenkilö: Asiamies

>>Ilmoittautuminen valmennusrahastoon

Lisää liikettä pääyhteistyö­kumppanit

                
                   veikkaus_vaakalogo_white_rgb

                
                   op_logo_vasen_negatiivi_comporessed
Huippu-urheilun pääyhteistyö­kumppanit

                
                   veikkaus_vaakalogo_white_rgb

                
                   finnair_logo_white_compressed

                
                   icepeak-logo-text-rgb-white_compressed

                
                   toyota_v_white_rgb

                
                   Aava Virta logo nega

                
                   Energiayhtiö St1:n logo