Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä

Haku urheiluoppilaitoksiin

Urheiluoppilaitoshaku

Toisen asteen urheiluoppilaitoksiin haetaan kevään yhteishaussa. Yhteishaku alkaa 20.2.2024 ja päättyy 19.3.2024.

Hakiessasi urheilulukioon, ammatilliseen urheiluoppilaitokseen tai urheilupainotteiseen lukioon urheilulinjalle tulee sinun täyttää Opintopolku-palvelussa Urheilijan lisäkysymykset.

Täytä hakupalvelussa ensin hakukohteet. Jos haet toisen asteen oppilaitokseen, jossa on urheilulinja (esimerkiksi urheilulukion, ammatillisen urheiluoppilaitoksen tai urheilupainotteisen lukion urheilulinjalle), aukeaa sinulle automaattisesti hakukohteiden alle Urheilijan lisäkysymykset (katso kysymykset alla). Jotta voit päästä hakemaasi oppilaitokseen urheilulinjalle, tulee sinun vastata urheilijan lisäkysymyksiin.

Aiempina vuosina käytössä ollut paperinen Urheiluoppilaitosten hakulomake on poistunut käytöstä, eikä sillä voi enää hakea urheiluoppilaitokseen.

Katso videolta hakuohjeet Opintopolku-palvelussa.

Jos video ei näy, siirry katsomaan se Youtubeen.

Varmista aina hakuohjeet, aikataulu ja mahdollisesti vaadittavat liitteet oppilaitoksen verkkosivuilta tai ota tarvittaessa yhteys oppilaitoksen urheilukoordinaattoriin.

Ammatillisiin urheiluoppilaitoksiin voi hakea myös jatkuvan haun menettelyllä, joka toimii koko lukuvuoden ajan. Jatkuvasta hausta saat tarkemmat ohjeet ammatillisen oppilaitoksen urheilukoordinaattorilta.

Lisätietoa urheiluoppilaitoksiin hakemisesta:

Toisen asteen urheiluoppilaitoshaku

Urheiluoppilaitosten opiskelijavalinnan hakuprosessi ja -kriteerit 2024

Urheilijan lisäkysymykset

Nämä urheilijan lisäkysymykset kysytään Opintopolussa, kun haet urheilulukion tai urheilupainotteisen lukion urheilulinjalle tai ammatilliseen oppilaitokseen, jolla on urheilijoiden ammatillisen koulutuksen tehtävä.  

Vastaa kysymyksiin Opintopolussa mahdollisimman huolellisesti. Video-ohjeen täyttämisestä näet yläpuolelta. 

Voit tulostaa urheilijan lisäkysymykset tästä ja pohtia niihin vastaukset ennen kuin siirryt täyttämään hakulomaketta Opintopolkuun.

  • Vastaa Opintopolussa tähän kohtaan se koulu, josta haet toisen asteen oppilaitokseen.

  • Vastaa Opintopolussa tähän kohtaan urheilulajisi, jolla haet urheilulinjalle. Valitse lajisi valikosta tai valitse Muu, mikä? ja kirjoita lajisi tekstikenttään. Vastaa tekstikenttään seura, jossa valmentaudut ja lajisi lajiliitto. 

  • Jos harrastat tavoitteellisesti toista lajia päälajisi ohella, kirjoita se Opintopolussa tekstikenttään tähän kohtaan.

  • Kirjoita Opintopolussa tämän kysymyksen tekstikenttiin parhaat saavutukset kolmena viimeksi kuluneena kautena, merkitse ikäryhmä/sarja. Merkitse myös ennätystulokset, pelipaikka, rooli joukkueessa tai muu lajin kannalta oleellinen tieto. Vastaa näihin kolmen edellisen kauden/vuoden osalta.

  • Vastaa Opintopolussa tähän kohtaan seura/joukkue, jossa valmentaudut. Jos kuulut alueen tai piirin valmennusryhmään, vastaa se seuraavaan kohtaan. Jos kuulut maajoukkueeseen tai lajiliiton valmennusryhmään, kirjoita se tekstikenttään. 

  • Seuraavaksi Opintopolussa kysytään valmentajasi yhteystietoja. Kirjoita valmentajasi nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

  • Lukiokohteisiin haettaessa kysytään myös keskiarvoa. Vastaa Opintopolussa tähän kohtaan lukuaineiden keskiarvo kahden desimaalin tarkkuudella. Voit käyttää tässä joulu- tai välitodistuksesi keskiarvoa. Tässä kysyttyä keskiarvoa ei käytetä opiskelijavalinnassa. Keskiarvoa käytetään vain opetusryhmien suunnittelussa. Vastaa silti mahdollisimman tarkasti.