Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

PyeongChang 2018

Etelä-Korean PyeongChang isännöi vuoden 2018 olympialaiset talvikisat.

Etelä-Korean kandidaatti päihitti Saksan Münchenin ja Ranskan Annecyn, kun Kansainvälisen Olympiakomitean jäsenet äänestivät kisaisännästä istunnossaan vuonna 2011 Durbanissa, Etelä-Afrikassa.

Äänestykseen tarvittiin vain yksi kierros, kun PyeongChang keräsi riittävän äänimäärän, 63, Münchenin 25:ta ja Annecyn 7:ää vastaan.

Olympialaiset järjestetään 9.-25.2.2018.

PyeongChang 2018 kisajärjestäjien viralliset nettisivut>>

 

 

PyeongChangin Talviolympialaisten 2018 valintajärjestelmä ja -kriteerit:

 

  1. Lähtökohdat ja olympialaisten valinnat

a) Valintajärjestelmä tukee tavoitetta saada olympialaisiin parhaat ja eniten menestyspotentiaalia omaavat urheilijat, jotka kilpailujen aikana ovat parhaassa tuloskunnossa.

b) Huippu-­urheiluyksikkö (HUY) valmistelee yhteistyössä lajiliittojen kanssa valintakriteerien (katso kohta 2) mukaiset olympiavalinnat.

c) HUY valitsee valintakriteerien mukaisesti urheilijat/joukkueet olympialaisiin. Olympiakomitean hallitus vahvistaa valinnat. Ellei hallitus vahvista urheilija/joukkuevalintoja, asia palautuu HUY:n uudelleen valmisteltavaksi tarpeellisin ohjein (HUY:n ohjesääntö, 7 §) siltä osin kuin esitystä ei ole vahvistettu.

d) HUY valitsee olympiajoukkueen muut jäsenet (yleisjohto, lajijohto, valmentajat ja terveydenhuolto) olympiakisabudjetin ja kisojen akkreditointikiintiöiden rajoissa ja huomioi mahdollisuuksien mukaan lajiliittojen toiveet.

e) Valinnoissa noudatetaan ns. ”jatkuvan/joustavan valinnan” periaatetta, eli urheilijoita ja joukkueen muita jäseniä voidaan valita valintakriteerien täyttymisen kuluessa. Suomen Olympiajoukkueen valintapäivät ovat 19.12.2017 ja 24.1.2018.

 

2. Valintakriteerit


Olympialaisiin valitaan urheilijat/joukkueet, joilla HUY katsoo olevan kansainvälisten näyttöjen perusteella realistinen mahdollisuus sijoittua 16 (yksilöurheilijat)/8 (joukkueet) parhaan joukkoon. Arvioinnissa ja harkinnassa otetaan lähtökohtaisesti huomioon kauden 2016- 2017 ja alkukauden 2017-2018 maailmanmestaruus-, maailmancupien ja PyeongChangin Olympialaisten karsintakilpailujen tulokset sekä lajin virallinen maailman ranking.


Olympialaisiin voidaan valita HUY:n harkinnalla myös uransa nousujohteisessa kehitysvaiheessa olevia urheilijoita, jotka myös muiden kuin yllä kohdassa 2.1§ mainittujen kansainvälisten näyttöjen sekä urheilu-­uran kehityksen perusteella arvioidaan tulevaisuuden arvokilpailumenestyjiksi.


Valinnoissa huomioidaan kansainväliset lajikohtaiset PyeongChangin Olympialaisten valintakriteerit.


Mikäli kohtien 2.1-2.3§ perusteella kriteerit täyttäviä urheilijoita on enemmän kuin Suomesta päätetään tai voidaan urheilijoita lähettää, valitaan urheilijat HUY:n harkinnan mukaisessa paremmuusjärjestyksessä soveltaen yllä kuvattuja arviointikriteereitä.