Siirry sisältöön
Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Rio De Janeiro 2016

Brasilian suurkaupunki Rio de Janeiro isännöi vuoden 2016 Olympialaiset 5.-21.8.2016. Kesäkisat olivat ensimmäiset Olympialaiset Etelä-Amerikassa.

Urheilumaa Brasilia

Brasilia tunnetaan parhaiten jalkapallosta. Se on voittanut viisi maailmanmestaruutta (1958, 1962, 1970, 1994, 2002) ja esiintynyt ainoana maana kaikissa miesten MM-turnauksissa vuodesta 1930 lähtien. Brasilia on järjestänyt MM-kisat kahdesti, ja molemmat kerrat tuottivat kansallisen trauman: vuonna 1950 isännät hävisivät mestaruusottelun Uruguaylle ja 2014 välierän Saksalle peräti 1–7.

Lentopallossa Brasilia on voittanut kaksi miesten ja kaksi naisten olympiakultaa, ja myös koripallossa maalla on vahvoja perinteitä. Brasilian parhaita mitalilajeja olympiakisoissa ovat olleet purjehdus, uinti ja judo. Yleisurheilussakin maa on tuottanut yksittäisiä tähtiä, kuten kolmiloikkaajat Adhemar Ferreira da Silva ja João Carlos de Oliveira ja 800 metrin juoksija Joaquim Cruz.

Autourheilu on myös lähellä brasilialaisten sydäntä. F1-luokan maailmanmestaruuksia ovat voittaneet Emerson Fittipaldi, Nelson Piquet ja kolarissa vuonna 1994 menehtynyt Ayrton Senna.

Lisää liikettä pääyhteistyö­kumppanit

                
                   veikkaus_vaakalogo_white_rgb

                
                   op_logo_vasen_negatiivi_comporessed
Huippu-urheilun pääyhteistyö­kumppanit

                
                   veikkaus_vaakalogo_white_rgb

                
                   finnair_logo_white_compressed

                
                   icepeak-logo-text-rgb-white_compressed

                
                   toyota_v_white_rgb

                
                   Aava Virta logo nega

                
                   Energiayhtiö St1:n logo