Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä

Haku urheiluoppilaitoksiin

Urheiluoppilaitoshaku

Toisen asteen urheiluoppilaitoksiin haetaan kevään yhteishaussa. Yhteishaku alkaa 22.2.2022 ja päättyy 22.3.2022.

Hakiessasi urheilulukioon, ammatilliseen urheiluoppilaitokseen tai urheilupainotteiseen lukioon urheilulinjalle tulee sinun täyttää Opintopolku-palvelussa Urheilijan lisäkysymykset.

Täytä hakupalvelussa ensin hakukohteet. Jos haet toisen asteen oppilaitokseen, jossa on urheilulinja (esimerkiksi urheilulukion, ammatillisen urheiluoppilaitoksen tai urheilupainotteisen lukion urheilulinjalle), aukeaa sinulle automaattisesti hakukohteiden alle Urheilijan lisäkysymykset (katso kysymykset alla). Jotta voit päästä hakemaasi oppilaitokseen urheilulinjalle, tulee sinun vastata urheilijan lisäkysymyksiin.

Aiempina vuosina käytössä ollut paperinen Urheiluoppilaitosten hakulomake on poistunut käytöstä, eikä sillä voi enää hakea urheiluoppilaitokseen.

Katso videolta hakuohjeet Opintopolku-palvelussa.

Tarkennetut hakuohjeet päivittyvät tälle sivustolle haun lähestyessä.

Varmista aina hakuohjeet, aikataulu ja mahdollisesti vaadittavat liitteet oppilaitoksen verkkosivuilta tai ota tarvittaessa yhteys oppilaitoksen urheilukoordinaattoriin.

Ammatillisiin urheiluoppilaitoksiin voi hakea myös jatkuvan haun menettelyllä, joka toimii koko lukuvuoden ajan. Jatkuvasta hausta saat tarkemmat ohjeet ammatillisen oppilaitoksen urheilukoordinaattorilta.

Lisätietoa urheiluoppilaitoksiin hakemisesta:

Toisen asteen urheiluoppilaitoshaku

Urheilijan lisäkysymykset

Nämä urheilijan lisäkysymykset kysytään opintopolussa, kun haet urheilulukion tai urheilupainotteisen lukion urheilulinjalle tai ammatilliseen oppilaitokseen, jolla on urheilijoiden ammatillisen koulutuksen tehtävä.  

Vastaa kysymyksiin opintopolussa mahdollisimman huolellisesti. Video-ohjeen täyttämisestä näet yläpuolelta. 

  • Vastaa tähän se koulu, josta haet toisen asteen oppilaitokseen.

  • Vastaa tähän urheilulajisi, jolla haet urheilulinjalle. Valitse lajisi valikosta tai valitse Muu, mikä? ja kirjoita lajisi tekstikenttään. Vastaa tekstikenttään seura, jossa valmentaudut ja lajisi lajiliitto. 

  • Jos harrastat tavoitteellisesti toista lajia päälajisi ohella, kirjoita se tekstikenttään.

  • Kirjoita tekstikenttiin parhaat saavutukset kolmena viimeksi kuluneena kautena, merkitse ikäryhmä/sarja. Merkitse tähän myös ennätystulokset, pelipaikka, rooli joukkueessa tai muu lajin kannalta oleellinen tieto. Vastaa näihin kolmen edellisen kauden/vuoden osalta.

  • Vastaa tähän seura/joukkue, jossa valmentaudut. Jos kuulut alueen tai piirin valmennusryhmään, vastaa se seuraavaan kohtaan. Jos kuulut maajoukkueeseen tai lajiliiton valmennusryhmään, kirjoita se tekstikenttään. 

  • Seuraavaksi kysytään valmentajasi yhteystiedot. Kirjoita valmentajasi nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

  • Lukiokohteisiin haettaessa kysytään myös keskiarvoa. Vastaa tähän lukuaineiden keskiarvo kahden desimaalin tarkkuudella. Voit käyttää tässä joulu- tai välitodistuksesi keskiarvoa. Tässä kysyttyä keskiarvoa ei käytetä opiskelijavalinnassa. Keskiarvoa käytetään vain opetusryhmien suunnittelussa. Vastaa tähän silti mahdollisimman tarkasti.