Marko Anttila

Jääkiekko
Syntynyt1985
SeuraOulun Kärpät

Marko Anttila johti kapteenina Leijonat maailmanmestaruuteen Bratislavassa 2019 iskemällä ratkaisevat maalit niin puolivälierässä, välierässä kuin finaalissakin. Vuoden 2021 MM-turnauksesta palkinnoksi tuli hopeamitali. Vuonna 2022 Anttila voitti toisen maailmanmestaruuden.  
 
Lempäälän Kisan kasvatti pelasi kotimaan liigassa Ilveksessä ja TPS:ssä sekä Ruotsissa Örebrossa ennen siirtoaan KHL-seura Jokereihin 2016. Seuran jätettyä KHL-liigan Venäjän hyökkäyssodan takia vuonna 2022 hän palasi kotimaan liigaan, ensin Ilvekseen ja sitten Kärppiin. 
 
Olympiadebyyttinsä Anttila teki 2018 Pyeongchangissa. 203-senttinen Anttila on kaikkien aikojen pisin urheilija niin Suomen talviolympiajoukkueissa kuin jääkiekon A-maajoukkueessakin. 
 
Heti Pekingiin saavuttuaan Anttila joutui koronakaranteeniin, josta hän pääsi pois vasta aivan jääkiekkoturnauksen kynnyksellä. Olympiaturnauksessa Anttila pelasi nelosketjussa, jolle valmentaja Jalonen antoi paljon vastuuta. Finaalissa ROC-joukkuetta vastaan hän ampui kolmannen erän alussa laukauksen, jonka Hannes Björninen ohjasi maaliin. Osuma ratkaisi Suomelle olympiavoiton. 

Päivitetty 4/2024.

Marko olympialaisissa ja muissa monilajikisoissa

  • Peking 2022

    Talviolympialaiset

    Olympiakultaa

  • PyeongChang 2018

    Talviolympialaiset

    6.