Mika Laitinen

Mäkihyppy
Syntynyt1973

Mika Laitinen voitti joukkuemäen kultaa Albertvillen talviolympiakisoissa 1992.

1990-luvun vaihteessa mäkihypyssä siirryttiin V-tyyliin. Vahvana ponnistajana tunnetulle Mika Laitiselle tyylinmuutos ei sujunut ongelmitta, mutta hän selviytyi mukaan Suomen kovaan
mäkihyppyjoukkueeseen Albertvillen olympiakisoihin. Kisat sujuivat erinomaisesti: puijolainen oli mukana hyppäämässä Suomelle kultaa joukkuemäessä, ja normaalimäessä hän oli viides.

Kansainvälistä menestystä kertyi lisää Thunder Bayn MM-kisoissa 1995: Laitinen saavutti kultaa joukkuemäessä, ja normaalimäessä hän hyppäsi pronssia, uransa ainoan henkilökohtaisen
arvokisamitalin. Laitinen hallitsi maailmancupkauden 1995–1996 alkupuolta suvereenisti: yhdeksästä ensimmäisestä osakilpailusta hän voitti viisi ja sijoittui kerran toiseksi. Toiveet maailmancupin kokonaisvoitosta kariutuivat pahaan kaatumiseen ja solisluun katkeamiseen Garmisch-Partenkirchenin uudenvuoden mäkikisan harjoituksissa.

Hyppykunto palautui hiljalleen, ja vuonna 1997 Trondheimista Laitinen nouti jälleen joukkuemäen MM-kultamitalin. Hän loukkaantui kuitenkin uudelleen, eikä noussut enää entiselle huipputasolleen.

Naganon olympiakisoista 1998 parhaaksi sijoitukseksi jäi joukkuemäen viides sija. Viimeisen maailmancuposakilpailunsa Laitinen hyppäsi keväällä 2000.

Mika olympialaisissa

  • Nagano 1998

    Talviolympialaiset

  • Albertville 1992

    Talviolympialaiset

    Olympiakultaa joukkuemäessä.