Jyväskylän Kenttäurheilijat

Yleisurheilu
Paikkakunta Jyväskylä
TähtimerkkiLapset ja nuoret, huippu-urheilu
Verkkosivujku.fi

Jyväskylän Kenttäurheilijat JKU on Suomen johtava yleisurheiluseura. Seura on voittanut seitsemän edellisen vuoden aikana 5 kertaa SM-kisoissa parhaiten menestyneen seuran palkinnon eli Kalevan maljan ja 6 kertaa tasoa laajemmin mittaavan Seuraliigan. JKU:n juniorit ovat voittaneet myös viisi kertaa peräkkäin nuorten valtakunnallisen Seuracupin ja useamman kerran myös Nuorisotoimintakilpailun. Seuran aikuisurheilijat voittivat taas menneellä kaudella valtakunnallisen SAUL naisten maljan.

Seura toimii laajamittaisesti liikunnan lisäksi myös nuoriso- ja kasvatustyössä. Toimintaa on 3-vuotiaista ylöspäin koko ihmisen elämänkaaren mittaisesti. JKU:ssa voit harrastaa kevyesti tai tavoitella kansainvälistä huippua. Erilaiset ihmiset ja kyvyt huomioiden tarjoamme tasavertaisia mahdollisuuksia moneen lähtöön.

Tarjoamme toimintaa kolmevuotiaista harrastajista senioreihin. Tällä hetkellä vanhimmat harrastajat ovat yli 80-vuotiaita. Toimintaa on sekä kilpailullisin tavoittein että harrastusmielessä harrastaville lapsille, nuorille ja aikuisille.

Nuorimmille (3-4 -vuotiaille) lapsille tarjolla on Liikuntaleikkikoulutoiminta, alle 12 -vuotiaille urheilukoulu- ja kilpaurheilukoulutoimintaa ja 12-19 -vuotiaille valmennus- ja harrasteryhmätoimintaa. Aikuisten huippu-urheilutoiminnan lisäksi seurassa on vahva aikuisten harrasteliikunnan tarjonta 20 -vuotiaista ylöspäin. Lisäksi seurassa toimii aktiivisesti sekä lasten että aikuisten parayleisurheilun ryhmiä.

Jyväskylän Kenttäurheilijat ry on saanut lasten ja nuorten sekä huippu-urheilun Tähtiseura-laatumerkit.